„Referendumul” din Zaporijie: Moscova anunță un procent de 93% în favoarea aderării la Rusia

„Referendumul” din Zaporijie: Moscova anunță un procent de 93% în favoarea aderării la Rusia

Moscova susține că 93% dintre persoanele care au votat în prima zi a așa-zisului referendum pe care l-a comandat în regiunea ucraineană ocupată Zaporojie ar fi votat în favoarea aderării la Rusia, potrivit agenției de presă a statului, TASS.

Referendumul, care nu este recunoscut de comunitatea democratică, are în vedere anexarea regiunilor pe care Rusia le-a ocupat după ce a invadat Ucraina. De notat că au existat numeroase raportări privind vot multiplu sau soldați care merg cu armele la vedere din ușă în ușă, pentru a forța oamenii să voteze.

Singurele țări care au trimis „observatori” la aceste refendumuri sunt Rusia, Belarus, Siria, Egipt, Brazilia, Venezuela, Uruguay, Togo și Africa de Sud.

Agenția TASS citează un sondaj care ar fi fost realizat de Institutul Republican din Crimeea pentru Cercetări Politice și Sociologice, pe un eșantion de 500 de persoane.

„500 de locuitori ai regiunii au fost chestionați în prima zi a votului pentru referendum, la 23 septembrie 2022. Dintre cei care au participat la referendum și au răspuns la întrebare, 93% au susținut aderarea regiunii Zaporojie la Federația Rusă, în timp ce 7% au susținut statutul ucrainean al regiunii”, a precizat institutul.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

2 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

3 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

4 VIDEO Jardel a ajuns la 600 de kilograme și peste doi metri

5 CEPA îl calcă-n picioare pe Macron făcându-l stupid