Reforma Industriei Criptomonedelor

Reforma Industriei Criptomonedelor

Pandemia provocată de virusul COVID-19 a accelerat acceptarea monedelor digitale și tehnologiilor blockchain care le alimentează. Și chiar dacă volatilitatea criptomonedelor continuă să crească, investitorii sunt totuși optimiști și continuă, la rândul lor, să investească. 

La momentul de față, criptomoneda nu este doar o monedă cu care oamenii joacă la bursă, ci este și o nouă formă de tranzacții și o nouă formă de bani. Și observăm din ce în ce mai mult în ultimii ani, că numărul de persoane care utilizează criptomonedele în anumite scopuri este în continuă creștere, la fel ca și numărul activelor digitale în sine. 

Nivelul actual de dezvoltare a cripto industriei este comparabil cu Internetul din anii ‘90, care, devenind un nou mod de transmitere a informațiilor, a transformat complet societatea modernă. Iar în acest articol descriem care ar fi principalii pași în îmbunătățirea și reformarea crypto industriei. 

Strategiile implementate pentru avantaj competitiv puternic 

În orice domeniu calitatea excelentă a produsului tău va avea succes, iar industria criptomonedelor nu este o excepție. Deci, cu cât tehnologia este mai bună, cu atât va fi aplicată și utilizată mai mult. Cu cât aceasta este utilizată mai mult, cu atât se va dezvolta mai multă tehnologie. Acesta reprezintă un ciclu virtuos care îți va aduce un avantaj puternic în rândul competitorilor tăi. 

La fel ca și în orice altă companie, angajatorul se luptă pentru a construi o echipă puternică de ingineri, de a crea campanii de marketing de succes și pentru a oferi un mediu de lucru cât mai excelent angajaților săi. Deci, o a două strategie după care ar fi bine să te conduci este cea ce a avea în jurul tău oameni ambițioși, o echipă cu aceleași obiective.

 

Lucruri care îngrijorează în legătură cu industria blockchain-ului 

Prea multă anticipare din parte multor experți și pseudo experți ar putea duce la hype, care la rândul său poate duce la o stagnare și blocaj al industriei, inclusiv și pentru cea a blockchain-ului. Acest lucru ar diminua încrederea de care avem nevoie pentru ca blockchain-ul să evolueze și să fie perceput ca o tehnologie importantă și puternică de către afaceri și oameni. 

Un alt lucru care îngrijorează în legătură cu industria blockchain-ului este faptul că aceasta este reglementată de către oameni care nu înțeleg cu adevărat tehnologia. De exemplu, este necesar un cadru pentru a preveni frauda, ​​dar acest lucru nu ar trebui să încetinească inovația. 

Un alt treilea punct îngrijorător este fragmentarea excesivă. Observăm că ultimul timp apar din ce în ce mai multe criptomonede, iar dacă fiecare își configurează propriul blockchain sau propria criptomonedă, atunci nimeni nu va atinge masa critică necesară. Fără aceasta, rata adoptării și rata inovației vor continua să fie lente. În ideal ar fi ca toți să utilizeze și să construiască pe baza cadrelor existente. 

Pașii ce pot fi întreprinși pentru a dezvolta industria cripto 

  1. Ar fi bine să se promoveze cazuri reale de utilizare a blockchain-ului și a banilor digitali în afaceri și să se investească în descrierea și diseminarea acestora. Potrivit experților aceasta  este singura modalitate de a demonstra potențialul și beneficiile aplicațiilor blockchain. Dacă blockchain-ul reușește să-și realizeze potențialul ca tehnologie inovatoare, atunci se pot realiza multe lucruri mărețe. Utilizarea acestuia la momentul actual este posibilă în multe domenii, precum cel al logisticii, în sisteme de urmărire și anti-spălare a banilor, structuri de date medicale, etc. 
  2. Trebuie stopate schemele de speculație și îmbogățire rapidă, care sunt otrăvitoare pentru industrie, deoarece provoacă reguli dure și mai multe dificultăți pentru toate proiectele serioase. 
  3. Trebuie schimbat accentul pe valoarea reală a criptomonedei - blockchain-ul. Opinia publică trebuie să treacă de la criptomonedă ca activ speculativ la beneficiile reale ale blockchain-ului ca tehnologie de bază. Ar fi bine să se înțeleagă, de fapt, diferența dintre criptomoneda și blockchain și că acestea nu reprezintă același lucru. 
  4. Un alt pas important pentru a reforma industria cripto ar fi interacțiunea mai strânsă cu cadrul de reglementare pentru stabilizarea blockchain-ului în cât mai multe țări. Acest lucru va permite ca guvernele, ce sunt de părere că criptomoneda și blockchain-ul reprezintă un concurent al banilor lichizi, să le accepte ca o tehnologie care poate gestiona eficient procesele din economie. 
  5. E necesar de a reduce complexitatea înțelegerii prin educație a ceea ce înseamnă industria crypto. Blockchain-ul este totuși o aplicație revoluționară, iar înțelegerea principiilor criptografiei și a unui sistem de contabilitate descentralizat necesită eforturi semnificative. La momentul actual se merge pe principiul învățării la modul de expert, de aceea suntem încă foarte departe de viziunea că toată lumea poate înțelege ce este blockchain-ul și de ce este capabil.
     

Concluzie

Dezvoltarea industriei crypto este, deseori, comparată cu cea a dezvoltării internetului, iar la momentul de față observăm cât de puternice sunt aceste 2 sectoare și înțelegem că mai au un potențial uriaș cu care să evolueze în continuare. Sperăm că informațiile din acest articol ți-au fost de folos și că ești pregătit de investiția în bitcoin împreună cu Crypto Engine!


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?