Regatul Unit interzice difuzarea postului de stat rus RT pe teritoriul său

Regatul Unit interzice difuzarea postului de stat rus RT pe teritoriul său

Licenţa de difuzare a postului de stat rus RT în Regatul Unit a fost retrasă vineri, a anunţat agenţia de reglementare britanică în domeniul mass-media Ofcom într-un comunicat, informează AFP şi Reuters.

"Ofcom a retras astăzi (vineri) licenţa de difuzare a RT în Regatul Unit", a anunţat agenţia de reglementare, apreciind că nu mai era nici adecvat, nici potrivit să se difuzeze acest post pe teritoriul Regatului Unit după invazia rusă asupra Ucrainei.

Imediat după acest anunţ, RT a declarat că Ofcom a revocat în mod injust licenţa sa de difuzare şi l-a acuzat că este "doar un instrument" al guvernului britanic.

"Ofcom a arătat publicului din Regatul Unit şi comunităţii de reglementare la nivel internaţional că, în pofida faţadei sale de independenţă bine construită, el nu este nimic altceva decât o unealtă a guvernului, supunându-se voinţei sale de suprimare mediatică", a declarat Anna Belkina, redactor-şef adjunct al RT, pentru Reuters.

La câteva zile după invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie, câţiva furnizori importanţi de servicii de televiziune din mai multe ţări au decis să înceteze difuzarea RT. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”