Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer, anunță Palatul Buckingham

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer, anunță Palatul Buckingham

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, anunță Palatul Buckingham, scrie BBC .

ACTUALIZARE 20:30 Prințul Harry a anunțat că a vorbit la telefonul cu tatăl său și se va reîntoarce în Regat, din California, pentru a-l vedea pe suveran în zilele care urmează.

Anunțul lui Harry vine în condițiile în care fiul cel mic al regelui a avut un conflict de lungă durată cu familia regală și s-a mutat în SUA cu familia în urmă cu mai mult timp.

ACTUALIZARE 20:25 Premierul scoțian i-a urat, de asemenea, „însănătoșire grabnică” suveranului, adăugând că se roagă pentru rege.

„Îi doresc o recuperare rapidă, toate cele bune și o revenire rapidă în viața publică.

Îi transmit gândurile mele bune și Majestății Sale Regina și celorlalți membri ai familiei regale, știind că e o perioadă grea pentru toți”.

ACTUALIZARE 20:23 Premierul regional al Țării Galilor, Mark Drakeford, a reacționat la anunțul diagnosticului regelui precizând că este „întristat la aflarea veștii”.

„Gândurile mele se îndreaptă spre toți cei din Țara Galilor care vor fi cu el și cu familia lui în această seară.

Îi trimit cele mai bune gânduri, în acest moment când începe tratamentul, și îi doresc o recuperare rapidă și completă. Să vă însănătoșiți repede!”, a spus el, scriind ultima parte a mesajului în limba galeză.

Nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul tratamentului său recent pentru o prostată mărită.

Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar, potrivit unei declarații a palatului, regele a început luni „tratamentele regulate”.

Palatul Buckingham spune că regele „rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline”.

El își va amâna angajamentele publice și este de așteptat ca alți membri de rang înalt ai familiei regale să ajute pentru a-l înlocui în timpul tratamentului său.

Nu au fost comunicate alte detalii privind stadiul cancerului sau un prognostic.

Deși își va întrerupe evenimentele publice, regele, în vârstă de 75 de ani, își va continua rolul constituțional de șef de stat.

El a fost văzut duminică la o slujbă religioasă în Sandringham, unde a salutat mulțimea.

El a fost supus unei intervenții la prostată la un spital privat din Londra în urmă cu mai bine de o săptămână.

Regele a ales să facă public tratamentul său pentru prostată, cu scopul de a încuraja mai mulți bărbați să își facă controale la prostată, a declarat atunci palatul.

Se spune că a fost încântat de faptul că a crescut gradul de conștientizare cu privire la această problemă, site-ul NHS raportând o creștere a numărului de probleme legate de afecțiunile prostatei.

Iată declarația integrală a Palatului Buckingham:

„În timpul recentei intervenții spitalicești a regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o cauză separată de îngrijorare.

Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer.

Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice.

Pe parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei.

Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția rapidă, care a fost posibilă datorită intervenției sale recente în spital.

El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la toate funcțiile publice cât mai curând posibil.

Majestatea Sa a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică a tuturor celor din întreaga lume care sunt afectați de cancer.”

Sursa foto: Facebook/ The Royal Family


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat