Regele Charles, discurs istoric în faţa deputaţilor germani: „Suntem bulversaţi de distrugerile teribile din Ucraina”

Regele Charles, discurs istoric în faţa deputaţilor germani: „Suntem bulversaţi de distrugerile teribile din Ucraina”

Regele Charles al III-lea a vorbit joi despre „ameninţarea" pe care invazia rusă din Ucraina o reprezintă pentru securitatea Europei şi „valorile noastre democratice", într-un discurs istoric în faţa deputaţilor germani, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin. FOTO Profimedia

Suveranul britanic a subliniat „rolul major" asumat de ţara sa şi de Germania l-au avut în sprijinul pentru Kiev, în special pe plan militar.

„Decizia Germaniei este curajoasă”

Regele Charles a salutat livrările de arme grele către Ucraina ale Germaniei , o ţară profundă pacifistă după ororile nazismului şi care a ezitat mult timp să facă acest pas.

„Decizia Germania de a oferi Ucrainei un mare ajutor militar este curajoasă, importantă şi binevenită (...). Suntem bulversaţi de distrugerile teribile (din Ucraina), dar putem avea curaj din unitatea noastră", a spus regele Charles al III-lea.

Suveranul a vorbit în germană în cea mai mare parte a timpului.

Charles al III-lea, care efectuează în Germania prima sa vizită în străinătate ca suveran, însoţit fiind de regina consoartă Camilla, este primul monarh care le vorbeşte în Bundestag deputaţilor germani.

Suveranul a fost aplaudat îndelung la finalul discursului.

„Aliaţi apropiaţi şi parteneri de încredere"

Vizită de trei zile desfășurată în Germania este plasată sub semnul legăturilor de prietenie dintre cele două ţări şi constituie un gest european important după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Preşedinta Bundestag-ului, Bärbel Bas, a salutat tăria legăturilor anglo-germane în timpul vizitei în parlament a regelui Charles al III-lea, potrivit DPA.

„Marea Britanie şi Germania sunt şi vor rămâne aliaţi apropiaţi şi parteneri de încredere", a spus ea, precizând că acest lucru a rămas valabil chiar şi după decizia Londrei de a părăsi Uniunea Europeană.

Regele Charles al III-lea şi regina consoartă Camilla au fost însoţiţi în legislativ de preşedintele german Frank-Walter Steinmeier şi cancelarul german Olaf Scholz.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...