Regele Olandei va învăța să piloteze avioane Boeing 737

Regele Olandei va învăța să piloteze avioane Boeing 737

Regele Olandei Willem-Alexander, care lucrează ocazional pentru compania aeriană națională KLM, va începe cu curs de pregătire pentru a pilota avioane Boeing 737, a anunțat miercuri un cotidian olandez, citat de AFP.

După formare, Willem-Alexander va continua să zboare de două ori pe lună pentru KLM în postul de copilot.
KLM va elimina din flota sa avionul regional Fokker 70, utilizat pe distanțe scurte ca Amsterdam-Londra. Ceea ce îl împiedică să piloteze, pentru că regele nu dorește decât zboruri scurt curier.

"Vreau să continui ca pilot ocazional pentru KLM", a explicat Willem-Alexander într-un interviu acordat cotidianului olandez De Telegraaf. "În consecință, acest lucru nu se poate face decât pe avioane ca 737(...), pentru zboruri scurt curier", a adăugat monarhul.

"Orice avion mai mare decât acesta implică să zbor noaptea, ceea ce m-ar împiedica să mă întorc la timp în Olanda în caz de urgență", a detaliat Willem-Alexander.

Cursurile de pregătire pentru a pilota acest avion american, care poate transporta până la 215 pasageri, vor începe la sfârșitul lunii.

Pasagerii nu cunosc, totuși, identitatea pilotului lor regal, pentru că prezența acestuia la bord nu este anunțată niciodată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...