Regele poporului Zulu a murit în Africa de Sud, lăsând în urmă 28 de copii și 6 soții

Regele poporului Zulu a murit în Africa de Sud, lăsând în urmă 28 de copii și 6 soții

Regele Goodwill Zwelithini al poporului Zulu din Africa de Sud a murit în spital, la vârsta de 72 de ani, în timp ce era tratat pentru probleme legate de diabetul de care suferea, informează BBC .

Goodwill Zwelithini era conducătorul celui mai mare grup etnic din Africa de Sud și un lider influent. El fusese internat în spital săptămâna trecută, în orașul KwaZulu-Natal.

Premierul regelui a mulțumit Africii de Sud pentru "rugăciunile și suportul oferit în acest vremuri grele".

Cât de influent era Goodwill Zwelithini

Regele Goodwill Zwelithini era unul dintre ce mai cunoscuți monarhi de pe continentul african, dar și la nivel mondial. A condus poporul Zulu printr-o clauză din constituția republicană a Africii de Sud, însă rolul lui era în mare parte ceremonial.

Poporul Zulu are 11 milioane de oameni și constituie 18% din populația Africii de Sud, dar regele Goodwill Zwelithini avea legături de familie prin căsătorie și cu popoarele Swazi și Xhosa, fiind respectat în mai multe grupuri culturale.

Goodwill Zwelithini a devenit cunoscut la nivel internațional de-a lungul timpului, călătorind în Occident pentru a promova comerțul și turismul în provincia KwaZulu-Natal.

28 de urmași la tron

Nu se știe în acest moment care dintre cei 28 de copii ai săi va urca pe tron, familia regală Zulu urmând să se sfătuiască.

Goodwill Zwelithini a lăsat în urma sa și șase soții.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...