Regimentul Azov are un nou comandant, după ce Prokopenko a fost capturat de ruşi după preluarea controlului asupra Azovstal

Regimentul Azov are un nou comandant, după ce Prokopenko a fost capturat de ruşi după preluarea controlului asupra Azovstal

„A fost doar un mesaj pe Telegram. Mi-a zis că de îndată ce sunt gata să mă înscriu în armată, să contactez nişte oameni şi să preiau comanda regimentului până se va întoarce el”, a spus Nikita la Radio Svoboda.

Nikita a mai spus că la momentul apărării Mariupolului era comandantul celui de-al doilea batalion al unui detaşament special „Azov”. De asemenea, el este unul dintre primii militari evacuaţi de la uzina Azovstal.

„Am scos 200 - 300 de soldaţi, am vrut să-i duc la spital, dar avionul de asalt a tras, racheta a căzut foarte aproape. Fragmentele m-au lovit în cap, în braţul stâng, în picioare şi abdomen”, a mai spus Nadtochiya.

În plus, militarul a precizat că el şi alte persoane rănite au fost evacuate din oţelăria Azovstal pe 21 martie, precizând că s-a numărat printre primii soldaţi salvaţi, scrie TopNews Canada.

După ce Rusia a preluat controlul asupra uzinei Azovstal, purtătorul de cuvânt rus a oferit asigurări că şeful luptătorilor regimentului Azov s-a predat şi a fost evacuat într-un vehicul blindat pentru a nu fi atacat de locuitorii ostili. În prezent, Prokopenko este prizonier al armatei ruse, alături de cel puţin 1.000 de apărători ucraineni, inclusiv membri ai batalionului Azov, care au fost mutaţi pe teritoriul controlat de Rusia, după ce combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol a fost evacuat de trupele ruse.

Azov a fost înfiinţat în anul 2014 ca batalion de voluntari pentru a lupta împotriva trupelor sprijinite de Rusia, iar unii lideri ai săi sunt cunoscuţi că au păreri de extremă dreapta. De atunci, a fost asimilat în armata ucraineană, iar comandanţii Azov afirmă că luptătorii săi au o serie de opinii politice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro