Regina Danemarcei, diagnosticată cu COVID-19 după ce a participat la funeraliile Elisabetei a II-a

Regina Danemarcei, diagnosticată cu COVID-19 după ce a participat la funeraliile Elisabetei a II-a

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a fost testată pozitiv pentru COVID-19, pentru a doua oară anul acesta, a anunţat miercuri casa regală daneză, relatează Agerpres .

Margrethe a II-a este, de la moartea Elisabetei a II-a, singura regină din Europa Foto: Getty Images

Suverana în vârstă de 82 de ani, care se află la domnie de jumătate de secol, şi-a anulat întâlnirile din această săptămână.

Suverana Danemarcei a participat la funeraliile reginei Elisabeta a II-a luni la Londra. Ea a fost testată pozitiv marţi seara.

Regina Margrethe, care a fost vaccinată împotriva coronavirusului, a mai fost diagnosticată cu COVID-19 în februarie, prezentând simptome uşoare la vremea respectivă.

Un purtător de cuvânt al palatului nu a dorit să ofere detalii suplimentare despre aceste subiect.

Margrethe a II-a se află pe tron din 14 ianuarie 1972 şi este, de la moartea Elisabetei a II-a, singura regină din Europa şi monarhul cu cea mai lungă domnie de pe continent. În lume, doar sultanul din Brunei o depăşeşte cu patru ani de domnie, scrie AFP.'

'Voi rămâne pe tron până când voi cădea de pe el'', dădea asigurări regina, fumătoare înveterată, mamă a doi fii, dintre care cel mai mare, Frederik, de 54 de ani, urmează să îi succeadă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...