Regizorul sud-coreean Kim Ki-duk a murit la 59 de ani de COVID-19

Regizorul sud-coreean Kim Ki-duk a murit la 59 de ani de COVID-19

Regizorul sud-coreean Kim Ki-duk, premiat cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia din 2012, a murit vineri în urma complicaţiilor de sănătate provocate de boala COVID-19, informează medii locale citate de EFE.

Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, care citează agenţia rusă Tass, Kim Ki-duk a murit în Letonia, unde ajunsese pe 20 noiembrie. Cineastul se afla în Letonia unde intenţiona să cumpere o casă şi să obţină permis de şedere.

Yonhap notează că s-a pierdut contactul cu regizorul sud-coreean pe 5 decembrie. Din această dată, el nu a mai răspuns la apeluri şi mesaje.

Potrivit Tass, care citează portalul de ştiri leton Delfi, Kim a murit la un spital din această ţară baltică.

Kim Ki-duk a fost unul dintre figurile cheie ale cinematografiei asiatice din ultimele două decenii. El este cunoscut pentru filme ca "Summer, Fall, Winter and Spring" (2003); "The Bow" (2005); "Breath " (2007), sau "Time" (2006).

În 2004, el a primit Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor cu filmul Samaria (2004), iar în 2012 a fost distins cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia pentru lungmetrajul "Pieta. Era pentru a patra oară când reputatul regizor concura la acest festival în care obţinuse Leul de Argint pentru filmul "3-Iron", în 2004.

Imaginea lui Kim Ki-duk a fost însă profund afectată după acuzaţiile lansate în urmă cu trei ani împotriva sa de o actriţă, care declarat că a fost agresată de regizor în 2013 în timpul filmărilor la pelicula "Moebius". Nu se cunoaşte numele actriţei şi nici de ce a aşteptat timp de trei ani pentru a lansa aceste acuzaţii.

Potrivit informaţiilor publicate atunci, cineastul ar fi insultat-o şi pălmuit-o pe actriţă, pentru a o forţa să filmeze o scenă nud, iar în final ea a fost înlocuită. Lee Eun-woo a devenit până la urmă protagonista feminină a acestui film cu buget redus realizat în format video digital.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale