Regizorul sud-coreean Kim Ki-Duk, acuzat că a agresat o actriță în timpul filmărilor la "Moebius"

Regizorul sud-coreean Kim Ki-Duk, acuzat că a agresat o actriță în timpul filmărilor la "Moebius"

Procuratura sud-coreeană a deschis joi o anchetă împotriva cunoscutului regizor Kim Ki-Duk, acuzat că a lovit o actriță în timpul filmărilor, potrivit unui purtător de cuvânt al acestei instituții, citat de AFP.

Cineastul a primit în 2012 Leul de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul de Film de la Veneția pentru "Pieta" și Ursul de Argint la Berlin pentru "Samaria" în 2004.

Potrivit agenției de presă sud-coreene Yonhap, o actriță — al cărei nume nu a fost precizat — a depus plângere la parchet împotriva regizorului, pe care îl acuză că ar fi pălmuit-o, ar fi insultat-o și ar fi forțat-o să apară într-o scenă nud în timpul filmărilor la "Moebius", lansat în 2013.

Ea a abandonat filmările la acest thriller care gravitează în jurul incestului, iar rolul său a fost preluat de o altă actriță.

"O plângere penală a fost depusă împotriva regizorului Kim Ki-Duk, iar parchetul a deschis o anchetă" a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al procurorilor din districtul central al Seulului, refuzând să ofere alte detalii cu privire la acest caz.

Agenții lui Kim au denunțat acuzațiile ca nefondate, adăugând că vor da ulterior publicității un comunicat detaliat.

"Moebius" a fost inițial interzis de la difuzare în Coreea de Sud, unde autoritățile l-au considerat obscen. Lansarea filmului — prezentat la Festivalul de la Veneția în 2013 — a fost autorizată după retragerea unor scene controversate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!