Reîncepe procesul în care Vâlcov contestă sentința de 8 ani de închisoare. Vasile Blaga, citat ca martor

Reîncepe procesul în care Vâlcov contestă sentința de 8 ani de închisoare. Vasile Blaga, citat ca martor

Fostul lider PDL Vasile Blaga, proaspat europarlamentar PNL, ar putea fi audiat, marti, in dosarul in care Darius Valcov contesta condamnarea la 8 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, realatează  Ziare.com .

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a admis la inceputul lunii iunie mai multe probe solicitate de inculpatii implicati in acest caz. Printre acestea si audierea ca martori a lui Vasile Blaga si a oamenilor de afaceri Theodor Berna si Andrei Ovidiu Ramba.

Dosarul s-ar putea amana

Completul de 5 judecatori ar putea amana, insa, marti procesul, deoarece Curtea Constitutionala nu a motivat decizia in cazul completurilor nespecializate in fapte de coruptie.

Motivul: decizia in faza de fond in cazul lui Valcov a fost data de un astfel de complet.

De altfel, decizii similare de amanare s-au dat in urma cu o saptamana in dosarele lui Victor Ponta, Sebastian Ghita si Viorel Hrebenciuc.

Incep procesele

Completurile de 5 judecatori reincep, marti, judecarea mai multor dosare mediatizate, fiind prima sedinta incarcata dupa terminarea vacantei judecatoresti.

La acest termen ar putea fi audiata in sedinta publica declaratia data de Darius Valcov la DNA, pe 31 martie 2015, cand a recunoscut initial acuzatiile DNA. Fostul ministru spune acum ca ar fi dat aceasta declaratie sub presiune.

Completul de 5 judecatori din acest proces este format din Lavinia Lefterache, Andrei Rus, Alina Ilie, Marius Foitos si Hermina Iancu.

Condamnarea

Darius Valcov a fost condamnat pe 8 februarie 2018, de Inalta Curte, la opt ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, dupa ce ar fi cerut de la o firma de constructii 20% din valoarea unor contracte publice, in perioada in care era edil la Slatina.

Decizia instantei a fost contestata la completul de 5 judecatori de la Inalta Curte.

In iunie 2019, Darius Valcov a demisionat din functia de consilier al premierului pe probleme economice, dupa incarcerarea lui Liviu Dragnea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990