Reîncepe scandalul la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand, acuzată de PSD şi PNL că lasă fără apă caldă, de la 1 august, peste 15.000 de apartamente

Reîncepe scandalul la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand, acuzată de PSD şi PNL că lasă fără apă caldă, de la 1 august, peste 15.000 de apartamente

Conform celor două partide, neîndeplinirea atribuţiilor prevăzute de lege de către Primarul Sectorului 1 va duce şi la intrarea în şomaj a peste 90 de salariaţi ai SC CET GRIVIŢA SRL.

Administraţia condusă de Clotilde Armand nu a înainte spre aprobarea Consiliului Local al Sectorului 1 bugetul de venituri şi cheltuieli pentru exerciţiul bugetar 2022, depus în data de 7 februarie 2022.

„De la data depunerii şi până la data prezentului comunicat, Primarul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti încalcă, cu rea credinţă prevederile legale, respectiv, refuză să ia măsurile necesare, stabilite de lege, respectiv să respecte dispozitiile art.136 alin.(1) şi (4) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora are obligaţia ca în termenul prevăzut la alin.(5) dar nu mai târziu de 30 zile de la înregistrarea proiectelor de hotărăre propuse pentru a fi înscrise pe ordinea de zi, de a nominaliza compartimentele de resort şi comisiile de specialitate în vederea analizării şi întocmirii rapoartelor de specialitate.” , se arată în comunicatul de presă transmis de PNL.

Potrivit PSD, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli este necesară pentru terminarea investiţiei de modernizare a SC CET GRIVIŢA SRL. Investiţia se află în curs de derulare, fiind aprobată în Consiliul Local în anul 2018 şi având termenul de execuţie anul 2022.

„Pentru terminarea investiţiei de modernizare este absolut necesară majorarea de capital a societăţii, prevăzută în Bugetul general centralizat al subunităţii administrativ-teritoriale a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti pe anul 2022, aprobat prin Hotărârea nr. 40/01.04.2022 a Consiliului Local al Sectorului 1” , anunţă Partidul Social Democrat.

Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat solicită Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti „respectarea legii” şi „îndeplinirea atribuţiilor” astfel încât, SC CET GRIVIŢA SRL să poată livra, în continuare, apă caldă şi căldură către populaţie.

Adevărul a încercat să obţină un punct de vedere din partea Primăriei Sectorului 1, atât de la primar, cât şi de la Biroul de presă, însă instituţia nu a oferit un răspuns.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”