Reinfectarea cu COVID-19 este puţin probabilă timp de cel puţin 6 luni (studiu)

Reinfectarea cu COVID-19 este puţin probabilă timp de cel puţin 6 luni (studiu)

Este puţin probabil ca persoanele care au avut COVID-19 să contracteze din nou virusul timp de cel puţin şase luni după prima infectare, potrivit unui studiu britanic în rândul cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Rezultatul studiului ar trebui să ofere o oarecare asigurare pentru cele peste 51 de milioane de persoane din întreaga lume care au fost infectate cu COVID-19, au afirmat cercetătorii de la Universitatea Oxford.

"Este o veste foarte bună pentru că putem fi siguri că, cel puţin pe termen scurt, majoritatea persoanelor care au avut COVID-19 nu se vor îmbolnăvi din nou", a declarat David Eyre, profesor la Departamentul pentru Sănătatea Populaţiei din cadrul Oxford, unul dintre coautorii studiului.

Cazuri izolate de reinfectare cu COVID-19, boala provocată de virusul SARS-CoV-2, au provocat îngrijorări că imunitatea ar putea fi de scurtă durată, iar pacienţii care s-au recuperat s-ar putea îmbolnăvi rapid din nou.

Însă rezultatele acestui studiu, realizat în rândul unui grup de angajaţi în domeniul sanitar din Marea Britanie, sugerează că este posibil ca acele cazuri de reinfectare să rămână extrem de rare.

"Infectarea cu COVID-19 oferă protecţie împotriva reinfectării în cazul majorităţii oamenilor timp de cel puţin şase luni", a declarat Eyre. "Nu am găsit infecţii simptomatice noi la niciunul dintre participanţii care au fost testaţi pozitiv pentru anticorpi", a mai spus el.

Studiul, care face parte dintr-un program major de testare a personalului, a fost realizat într-o perioadă de 30 de săptămâni, între aprilie şi noiembrie 2020. Rezultatele sale nu au fost evaluate de alţi oameni de ştiinţă şi au fost publicate pe site-ul MedRxiv.

"Vom continua să urmărim cu atenţie acest grup de cadre medicale pentru a vedea cât durează protecţia şi dacă infecţia anterioară afectează gravitatea bolii dacă oamenii se reinfectează", a mai spus Eyre. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale