Reinterpretările unor tablouri clasice cu noul generator de imagini cu AI, virale pe Twitter

Reinterpretările unor tablouri clasice cu noul generator de imagini cu AI, virale pe Twitter

Un inginer în domeniul inteligenței artificiale a postat pe Twitter o serie de tablouri celebre și reinterpretarea lor prin intermediul noului generator de imagini cu AI, Hugging F ace. Postarea a devenit virală și am decis să pun la încercare platforma.

Fragment din Crearea lui Adam de Michelangelo. FOTO Shutterstock

Imaginile postate pe contul de Twitter Sudharsan sunt interpretate de AI mai degrabă în sensul unor fotografii utilizând filtrele Stable Difussion și Control Net.

Fețele arată ca și cum ar fi trecut printr-un proces de întinerire și totodată de înfrumusețare. Fundalul e complet îmbunătățit și variază de la reconstrucție cu creșterea clarității, la reimaginare și crearea efectului bokeh (adâncime de câmp) până la dispariție.

Portretele feminine recreate sunt mai senzuale decât originalele, în linie cu tendința actuală de pe rețelele sociale, de unde cel mai probabil ”se inspiră” generatorul cu AI.

În tabloul japonez AI-ul nu recunoaște vulcanul și prin urmare nu putem determina exact ce este forma echivalentă din imaginea generată.

În reinterpretarea Autoportetului lui Vincent Van Gogh se pierde complet suferința, AI Vincent e aproape imperceptibil încruntat, mai degrabă privește cu atenție într-un punct sau, în cel mai bun caz, e nemulțumit că a întârziat ”la sală”.

În " American Gothic " se schimbă direcția în care privește personajul feminin, iar furca pe care AI-ul n-o înțelege și îi pierde contururile, devine mai degrabă un obiect decorativ. Vorbeam mai sus de influența social media, din nou AI-ul simte nevoia să marcheze linia sânilor, un detaliu care în tabloul original lipsește cu desăvârșire.

O reinterpretare mai ”realistă” după portretul lui Leonardo da Vinci, de Lattanzio Querena , am găsit tot pe Twitter la David Garrido, generată tot de Hugging Face .

Am încercat să văd ce poate face platforma dintr-o fotografie și am folosit o imagine cu motanul. Iată ce-a ieșit!

image

În general, reinterpretările aduse de AI sunt interesante și uneori impresionante, dar pierd din autenticitatea și semnificația originalului. Cu toate acestea, platforma poate fi utilă în anumite contexte, cum ar fi retușarea fotografiilor sau crearea de efecte artistice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă