Remedii naturale care te scapă de insomnii. Cum se prepară băutura care te adoarme rapid, când se bea

Remedii naturale care te scapă de insomnii. Cum se prepară băutura care te adoarme rapid, când se bea

Lăsată netratată, insomnia poate afecta sistemul cardiovascular, scade puterea de concentrare și crește riscul de obezitate. Pentru tulburarea de somn care se manifestă prin dificultăți în a adormi, trezire pe timpul nopții sau somn de slabă calitate, există și câteva remedii naturale.

Mușețelul te ajută să ai un somn perfect FOTO Shutterstock

Primul pe lista plantelor care fac minuni se află popularul mușețel. Sorbirea ceaiului de mușețel la culcare ajută la calmarea organismului, promovând o noapte liniștită de odihnă, scrie click.ro.

Componentele mușețelului se angajează cu receptorii creierului, insuflând calm și ameliorând anxietatea. Savurarea regulată a ceaiului de mușețel înainte de culcare poate deschide calea pentru un somn perfect.

Citește articolul complet pe click.ro.

Recomandat și persoanelor care suferă de boli cardiace

Bogat în flavonoizi, substanțe cu un puternic efect antioxidant, ceaiul de mușețel este recomandat de specialiști persoanelor care suferă de boli cardiace. Studiile efectuate de Journal Circulation atestă că flavonoizii au capacitatea de a reduce tensiunea arterială și de a menține valorile colesterolului în parametri optimi. Acestea sunt printre cele mai frecvente două cauze care determină probleme cardiovasculare.

Mod de preparare

Ceaiul de mușețel se prepară ușor și rapid, fie folosind florile proaspăt culese ori uscate și mărunțite, fie cu ajutorul pliculețelor găsite în farmacii sau magazine naturiste.

Indiferent de starea mușețelului pe care îl vei folosi, ceaiul se prepară astfel:

  1. Pregătește florile pentru a realiza infuzia. Cantitatea acestora va diferi în funcție de forma în care le vei folosi. Ca regulă generală, proporția dintre mușețelul uscat și cel proaspat este de 1:4 lingurițe pentru o cană de 200 de mililitri.
  2. Pune apa la încălzit. Aceasta nu trebuie să ajungă în punctul de fierbere, fiind suficient să atingă temperatura de 80-90 de grade Celsius pentru a obține o băutură potrivită nevoilor tale.
  3. Adauga plantele în apa fierbinte și amestecă puțin cu ajutorul unei lingurițe, apoi pune o farfurie deasupra ibricului pentru a lăsa planta să se infuzeze.
  4. Așteaptă cel puțin 4-5 minute pentru ca mușețelul să își elibereze toate substanțele nutritive.
  5. Îl poți consuma ca atare sau îndulcit/aromat după propriul gust. În cazul problemelor digestive sau de somn este recomandat ca acesta să fie băut călduț, pentru a accelera actiunea. Este ideal și rece , proprietățile acestuia rămânând neschimbate indiferent de temperatură.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat