Renato Usatîi susţine că are dovezi că Igor Dodon a cheltuit 11 milioane de euro pentru campania electorală

Renato Usatîi susţine că are dovezi că Igor Dodon a cheltuit 11 milioane de euro pentru campania electorală

Liderul partidului politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, a adus miercuri seara acuzaţii grave preşedintelui Republicii Moldova, susţinând că deţine documente ce atestă că actualul preşedinte a cheltuit 11 milioane de euro pentru campania electorală, Igor Dodon, informează joi IPN.md.

"Am nişte documente pe care le-am obţinut astăzi (11 noiembrie) din Federaţia Rusă prin care se demonstrează un fel de audit, analiză la cheltuielile lui Igor Dodon, care a fost prezentat în Federaţia Rusă. În total, este vorba despre o sumă de 11 milioane euro. Este vorba despre campania electorală (...) , turul întâi şi turul doi", a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii "Secretele puterii' de la postul de televiziune Jurnal. TV.

Potrivit datelor prezentate de către liderul Partidului Nostru, între cifra cheltuielilor indicate de către candidatul Igor Dodon în rapoartele depuse la Comisia Electorală Centrală (CEC) şi cele pe care le deţine el există o discrepanţă enormă.

În informaţiile prezentate de către Renato Usatîi se regăsesc cheltuieli logistice pentru 32 de persoane: avion, hotel etc. "Exact despre 32 de persoane s-a vorbit că au venit din Federaţia Rusă. Pentru cazarea lor, hrana, logistica şi transportarea în Republica Moldova au fost cheltuite 64.000 de euro', a afirmat Usatîi.

De asemenea, primarul oraşului Bălţi susţine că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, în decursul ultimelor cinci luni, în contextul alegerilor prezidenţiale, au fost efectuate următoarele plăţi: pentru echipa de campanie a lui Igor Dodon - 560.000 de euro, pentru proiecte online -1.250.000 de euro, pentru propagandă - "aşa şi este scris', a subliniat Renato Usatîi - 1.200.000 de euro, pentru organizaţiile de tineret - 850.000 de euro.

Liderul PN susţine că pentru transportul unor persoane a fost alocată suma de 190.000 de euro. "Banii respectivi sunt alocaţi pentru transport, pentru ceea ce se va întâmpla în noaptea de duminică spre luni. Ei pregătesc proiectul pe care l-au numit 'Maidan Moldova' - aducerea unor tituşki din Ucraina (cuvânt intrat în vocabularul sociopolitic din spaţiul ex-sovietic şi care se referă la tineri boxeri şi luptători mobilizaţi împotriva opoziţiei ucrainene în EuroMaidan, în 2014) pentru organizarea unor acţiuni de protest în urma numărării voturilor. Organizarea transportului spre Moldova, închirierea autobuzelor etc', a adăugat Renato Usatîi.

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a fost informat despre aceste acţiuni, a spus Usatîi.

Renato Usatîi a refuzat sa facă publice documentele pe care le deţine "pentru a nu avea de suferit unele persoane". "Moscova a explodat astăzi după ce am declarat că am unele acte', a declarat el.

Igor Dodon nu a răspuns, deocamdată, acestor acuzaţii.

Duminică, 15 noiembrie, are loc al doilea tur de scrutin la preşedinţia Republicii Moldova. În turul doi al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta Maia Sandu, considerată proeuropeană, care a câştigat primul tur de scrutin cu 36,16% din voturi, şi preşedintele socialist în exerciţiu Igor Dodon, care a acumulat 32,61% din sufragii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...