Renumitul neurolog Dulcan: Nu spuneți niciodată aceste cuvinte! Nici măcar în gând, vă programează negativ!

Renumitul neurolog Dulcan: Nu spuneți niciodată aceste cuvinte! Nici măcar în gând, vă programează negativ!

Dumitru Constantin Dulcan este unul dintre cei mai renumiți neurologi și neuropsihiatri din România. Acesta și-a dedicat întreaga viață cercetării creierului, a materiei, a modul în care funcționăm noi și întregul Univers. A vrut să afle dacă există o forță divină care ne conduce și a ajuns la concluzia că da.

Medicul are acum 82 de ani, dar este la fel de energic ca la 40. Deși deține multe secrete ale vieții, Dumitru Constantin Dulcan a fost mereu foarte deschis în a le împărtăși cu toată lumea.

Acesta ne avertizează cu privire la gândurile pe care le avem. Ne spune să fim atenți ce cuvinte folosim sau cum ne exprimăm pentru că astfel ne programăm negativ.

”Nu uitați, toate cuvintele pe care le aveți în minte ne programează. Dacă noi mereu spunem că îmbătrânim, atunci chiar îmbătrânim. Pentru că îi dăm creierului acest program. Sunt cuvinte pe care trebuie să le scoatem din dicționar: îmbătrânire, îndoială, cuvântul “nu”, toate acestea ne programează pe negativ”, a explicat prof. Constantin Dulcan.

Renumitul neurolog ne atrage atenția și asupra posturii noastre. Nu este deloc în regulă să stăm cocoșați, așa cum nu este bine să muncim fără pauze. Creiereul are nevoie de relaxare în mijlocul fiecărei zile. Doar așa va da randament maxim. neurologului, e extrem de important și să avem un moment de relaxare la mijlocul fiecărei zile.
Cum ne putem menține look-ul ca la o vârstă pe care o dorim

”Este extrem de important să ne refacem la jumătatea unei zile cel puțin această energie. Este greu să înveți pe toată lumea să se relaxeze, dar simplul fapt că poți să stai o jumătate de oră, fie într-un fotoliu cât mai comod, fie culcat pe spate, neîncercând să te gândești la nimic, decât să îți golești mintea.

Dacă vei face asta, zi de zi, vei vedea că ajungi să respiri alt ritm, care este unul natural impus de propriul corp. Ritmul firesc este altul decât cel 2/4 pe care-l citim în cărți. Fiecare dintre noi are altă capacitate respiratorie. Veți vedea că respirația profundă este o respirație care te încarcă cu energie. Acest lucru este extrem de important pentru sănătatea noastră. Această pauză aparent banală schimbă creierul enorm de mult.” , spune medicul.

Dacă dorim să ne menținem look-ul ca la o anumită vârsta, profesorul Dumitru Constantin Dulcan are și o soluție pentru asta: să ne creionăm o imagine care vă corespunde vârstei care ne convine și să încercăm să o păstrăm permanent în minte.

”Nu mergeți cocoșați. Este nevoie doar să duceți umerii în spate. Dacă mergeți cocoșați cutia toracică este sufocată. Astfel cantitatea de oxigen care intră în plămâni va fi diminuată”, mai spune neurologul, potrivit voxbiz.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”