Reparațiile podului Crimeei, avariat de o explozie sâmbăta trecută, vor dura până în vara lui 2023

Reparațiile podului Crimeei, avariat de o explozie sâmbăta trecută, vor dura până în vara lui 2023

Podul Kerci dintre peninsula anexată Crimeea și sudul Rusiei, care a fost avariat sâmbăta trecută în urma unei explozii, va fi reparat până în iulie 2023, se arată într-un document publicat pe site-ul guvernului rus, scrie Reuters.

Podul Kerci va fi reparat până în iulie 2023 / Foto: Arhivă

Deflagraţia a distrus o secţiune a podului lung de 19 kilometri, oprind temporar traficul rutier. De asemenea, au fost distruse mai multe vagoane-cisterne cu combustibil care urmau să ajungă în Crimeea.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat că a arestat opt persoane — cinci ruşi şi trei cetăţeni din Ucraina şi Armenia — suspectate de implicare în organizarea exploziei care a avariat podul Kerci.

Într-un comunicat, FSB a afirmă că „atacul terorist” a fost organizat de Direcţia Centrală de Informaţii (GRU) a Ministerului ucrainean al Apărării şi de şeful ei, Kirilo Budanov.

Potrivit aceleiaşi surse, explozibilul a fost ascuns în cutii de „role de film” trimise în luna august din portul ucrainean Odesa, care ulterior au tranzitat Bulgaria, Georgia şi Armenia înainte de a intra în Rusia.

Ucraina nu a confirmat în mod oficial implicarea sa în incident, dar unele oficialităţi de la Kiev au salutat avarierea podului Kerci.

Mai multe explozii au avut loc zilele trecute în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea.

În urma atacurilor, mai mulți cetățeni ucraineni au fost omorâți sau răniți, deoarece atacurile rusești au vizat zone unde se adăposteau civili.

Liderii țărilor Uniunii Europene au condamnat atacurile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…