Represiunea din Piaţa Tiananmen a fost justificată (ministrul chinez al apărării)

Represiunea din Piaţa Tiananmen a fost justificată (ministrul chinez al apărării)

Represiunea manifestaţiei din Piaţa Tiananmen la Beijing în 1989 a fost o decizie ''corectă'', a declarat duminică ministrul chinez al apărării, citând ''stabilitatea'' ţării de atunci, informează Reuters şi France Presse.

"Acest incident a fost o turbulenţă politică şi guvernul central a luat măsuri pentru a opri această turbulenţă, ceea ce a fost o politică corectă" care a trebuit adoptată, a declarat generalul Wei Fenghe în timpul unui discurs la forumul de securitate Shangri-La Dialogue (SLD) la Singapore.

Este rar ca oficiali ai guvernului chinez să recunoască evenimentele din 4 iunie 1989, în timp ce referirile la ele sunt puternic cenzurate în China, notează Reuters.

"Toţi sunt preocupaţi de Tiananmen după 30 de ani", a mai spus Wei în discursul său în faţa miniştrilor apărării, militarilor de rang înalt şi experţilor.

"Aceşti 30 de ani au dovedit că China a trecut prin schimbări majore", a subliniat el, adăugând că datorită acţiunii guvernului "China se bucură de stabilitate şi dezvoltare".

Marţi se împlinesc 30 de ani de la aceste proteste, în care trupele chineze au deschis focul pentru a pune capăt turbulenţelor conduse de studenţi. Grupuri pentru apărarea drepturilor omului şi martori afirmă că sute sau chiar mii ar fi putut fi ucişi. China nu a prezentat niciodată un bilanţ final al morţilor.

La acea vreme, China a acuzat contrarevoluţionari pentru proteste încercând să răstoarne partidul.

Evenimentul nu va fi comemorat oficial de Partidul Comunist la putere sau de către guvern. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante