Reprezentanţii pensionarilor vor să participe la şedinţa de Guvern în care se va dezbate proiectul legii pensiilor

Reprezentanţii pensionarilor vor să participe la şedinţa de Guvern în care se va dezbate proiectul legii pensiilor

Reprezentanţii asociaţiilor şi federaţiilor de pensionari solicită premierului Viorica Dăncilă să permită participarea acestora la şedinţa de Guvern în care se va dezbate proiectul legii pensiilor.

"O delegaţie a pensionarilor va merge la Guvern pentru a solicita o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă. Vrem să fim primiţi la şedinţa de Guvern unde se va discuta pe Legea pensiilor. Noi vrem să prezentăm în Guvern propunerile pe care le-am făcut până acum", a declarat, miercuri, Dumitru Cojanu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor "Unirea".

Câteva sute de pensionari participă miercuri la un miting organizat de Federaţia Unirea în faţa Guvernului, principala revendicare fiind creşterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, din 2021. Acţiunea de protest este preconizată să se încheie în jurul orei 14:00.

Dumitru Cojanu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că programul de guvernare al PSD a fost votat de pensionari în 2016 pentru că includea creşterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, însă acum guvernanţii s-au răzgândit.

"Reprezentanţii pensionarilor din ţară şi din Bucureşti, de la toate filialele noastre s-au adunat şi vor veni în continuare pentru că sunt nemulţumiţi şi dezamăgiţi de modul în care guvernanţii aplică propriul program de guvernare în ceea ce priveşte nivelul de trai. În 2016, pensionarii au votat ca, din 2021, punctul de pensie să reprezinte 45% din salariul mediu brut pe ţară ca pondere. Din păcate, sub pretextul transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, spun că nu s-ar mai putea aplica această prevedere a programului de guvernare, ceea ce nu este real. Mulţi dintre noi au votat PSD dar noi vrem ca PSD-ul să ne respecte pe toţi şi să nu fim călcaţi în picioare", a afirmat Cojanu.

Acesta a menţionat că reprezentanţii pensionarilor au venit cu propuneri către Guvern însă nu s-a ţinut cont de ele. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...