Republica Cehă a raportat cel mai scăzut bilanţ zilnic de COVID-19 din septembrie

Republica Cehă a raportat cel mai scăzut bilanţ zilnic de COVID-19 din septembrie

Republica Cehă a raportat luni cel mai scăzut număr zilnic de cazuri noi de COVID-19 din septembrie, în aceeaşi în care a expirat starea de urgenţă care a durat şase luni, iar mulţi elevi se întorc la şcoală - informează Reuters.

Ţara din Europa Centrală a fost grav afectată de ultimul val al pandemiei COVID-19, dar guvernul ceh a reuşit să încetinească răspândirea infecţiilor prin impunerea celei mai dure carantine de până acum.

Elevii din clasele 1-5 urmează să se întoarcă la şcoală de luni, restricţiile de circulaţie sunt relaxate şi sunt permise din nou călătoriile în afara districtelor de origine.

Guvernul a ţinut închise aproape continuu magazinele, restaurantele şi centrele sportive şi de divertisment neesenţiale încă din octombrie, cu excepţia unei redeschideri scurte în decembrie, care a fost rapid inversată pe fondul unui alt val de cazuri de COVID-19.

Elevii cehi s-au confruntat cu cele mai lungi perioade de închidere a şcolilor din Uniunea Europeană.

Statul încearcă să adopte, de această dată, o relaxare mai lentă a măsurilor, sperând să evite ulterioare carantine care ar putea afecta economia, susţinută de fabricile în care muncitorii sunt testaţi în mod obligatoriu.

Ţara cu 10,7 milioane de locuitori a raportat un total de 1,58 milioane de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei în martie 2020, iar numărul deceselor este de aproape 28.000, cea mai mare rată pe cap de locuitor din lume, potrivit Our World in Data.

Ministerul Sănătăţii a raportat 976 de cazuri noi duminică, în timp ce media pe şapte zile a scăzut sub 4.000, de la un maxim de 12.000 de cazuri la începutul lunii martie.AGERPRES(AS - autor: Marian Clapaniuc, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

2 Telenovelele Bucureștiului / O femeie de serviciu din Capitală a moștenit 2,5 milioane euro de la un afacerist d…

3 Stenograme DIICOT – 10 August. Indicativul „Inima” a dat toate ordinele: „Dă drumul la tun! Domnule, tu nu ai …

4 Documente senzaţionale CIA de la Budapesta, din 1989: imaginea despre o anume Românie

5 Luis Lazarus, coronasceptic declarat, internat la Spitalul Universitar cu Covid / Ce spunea realizatorul TV desp…