Republica Moldova: Dumitru Robu, desemnat pentru funcţia de procuror general interimar

Republica Moldova: Dumitru Robu, desemnat pentru funcţia de procuror general interimar

Consiliul Superior al Procurorilor din Republica Moldova l-a desemnat miercuri pentru funcţia de procuror general interimar pe Dumitru Robu, la o zi după ce procuror general al republicii, Alexandr Stoianoglo, a fost suspendat din funcţie şi arestat pe durata unei anchete în care este vizat, informează Radio Chişinău.

Candidatura lui Dumitru Robu urmează să fie propusă preşedintelui Republicii Moldova pentru numirea în funcţie.

Consiliul Superior al Procurorilor a identificat iniţial două candidaturi pentru asigurarea interimatului funcţiei de procuror general: Dumitru Robu, adjunct al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău, şi Victoria Furtună, procuror în cadrul Procuraturii Anticorupţie.

Alexandr Stoianoglo este acuzat de abuz în serviciu, depăşirea atribuţiilor de serviciu, corupere pasivă şi declaraţii false în faţa organelor competente.

Stoianoglo, căruia i s-a reproşat în mai multe rânduri că nu a declanşat urmărirea penală împotriva lui Igor Dodon în cazul "kuliokului" (pungă de plastic) primit de la controversatul oligarh Vladimir Plahotniuc cu bani pentru Partidul Socialist, despre care există probe că ar fi finanţat şi de Moscova - conform media moldovene, atacase la începutul acestei săptămâni organizaţiile neguvernamentale locale şi în special pe ambasadorii SUA şi UE la Chişinău pentru un presupus amestec în afacerile interne ale republicii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...