Republica Moldova: Igor Dodon anunţă că i-a retras cetăţenia fostului deputat român Cristian Rizea

Republica Moldova: Igor Dodon anunţă că i-a retras cetăţenia fostului deputat român Cristian Rizea

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat marţi - într-o conferinţă de presă la Chişinău - că a luat decizia de a-i retrage cetăţenia Republicii Moldova lui Cristian Rizea, fost deputat al Partidului Social Democrat (PSD) din România, condamnat pentru corupţie şi spălare de bani, relatează portalul Deschide.md şi postul de televiziune TV8.

"S-a discutat foarte mult în presă despre un oarecare Rizea, cetăţean al României, care s-a ascuns în Moldova. Vreau să vă spun că, la propunerea Comisiei pentru cetăţenie, am semnat ieri (luni - n.r.) un decret prin care am anulat cetăţenia acestui personaj. Deja organele competente din R.Moldova şi România trebuie să facă schimb de informaţii şi să întreprindă acţiuni pentru a-l expulza din ţară pe acest criminal, conform justiţiei din România", a declarat Igor Dodon, citat de resursele media menţionate.

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţare a declaraţiilor, ar fi obţinut cetăţenia Republicii Moldova, potrivit presei de la Chişinău, care citează mass-media româneşti.

La 12 octombrie, preşedinţia Republicii Moldova susţinuse că nu a emis niciun decret de acordare a cetăţeniei Republicii Moldova politicianului fugar din România, notează Deschide.md. Ulterior, la 16 octombrie a.c., Igor Dodon a declarat că îi va retrage cetăţenia fostului deputat PSD, care se ascunde la Chişinău, după ce a fost condamnat penal în România. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”