Republica Moldova: Valul de demisii şi anchete nu e o ''răzbunare împotriva fostei guvernări'', ci un efort de a aduce ''profesionişti'' (Maia Sandu)

Republica Moldova: Valul de demisii şi anchete nu e o ''răzbunare împotriva fostei guvernări'', ci un efort de a aduce ''profesionişti'' (Maia Sandu)

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat miercuri, aflată într-o vizită la Bruxelles, că valul de demisii şi anchete iniţiate în instituţiile de stat nu reprezintă o ''răzbunare împotriva fostei guvernări'', ci un efort de a aduce în sistemul executiv şi cel judecătoresc ''profesionişti oneşti'', informează postul de radio Europa Liberă.

Comisarul UE pentru extindere, Johannes Hahn, cu care s-a întâlnit Maia Sandu, a salutat acţiunile noilor autorităţi menite ''să depolitizeze instituţiile de stat şi să lupte împotriva corupţiei''.

Comisarul Johannes Hahn este primul oficial european care a venit la Chişinău după învestirea guvernului condus de Maia Sandu la 19 iunie. Atunci el a promis că asistenţa macrofinanciară, suspendată în vara anului trecut, va fi reluată în toamnă.

Tema deblocării ajutorului financiar a fost discutată şi miercuri la Bruxelles de şefa guvernului moldovean, care a dat asigurări privind parcursul european al Republicii Moldova, chiar dacă guvernul său a fost învestit cu voturile Partidului Socialiştilor (prorus), care pledează pentru o strângere a legăturilor cu Uniunea Euroasiatică (Rusia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan şi Armenia). AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci, editor: Sorin Popescu, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”