Republica Moldova: Valul de demisii şi anchete nu e o ''răzbunare împotriva fostei guvernări'', ci un efort de a aduce ''profesionişti'' (Maia Sandu)

Republica Moldova: Valul de demisii şi anchete nu e o ''răzbunare împotriva fostei guvernări'', ci un efort de a aduce ''profesionişti'' (Maia Sandu)

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat miercuri, aflată într-o vizită la Bruxelles, că valul de demisii şi anchete iniţiate în instituţiile de stat nu reprezintă o ''răzbunare împotriva fostei guvernări'', ci un efort de a aduce în sistemul executiv şi cel judecătoresc ''profesionişti oneşti'', informează postul de radio Europa Liberă.

Comisarul UE pentru extindere, Johannes Hahn, cu care s-a întâlnit Maia Sandu, a salutat acţiunile noilor autorităţi menite ''să depolitizeze instituţiile de stat şi să lupte împotriva corupţiei''.

Comisarul Johannes Hahn este primul oficial european care a venit la Chişinău după învestirea guvernului condus de Maia Sandu la 19 iunie. Atunci el a promis că asistenţa macrofinanciară, suspendată în vara anului trecut, va fi reluată în toamnă.

Tema deblocării ajutorului financiar a fost discutată şi miercuri la Bruxelles de şefa guvernului moldovean, care a dat asigurări privind parcursul european al Republicii Moldova, chiar dacă guvernul său a fost învestit cu voturile Partidului Socialiştilor (prorus), care pledează pentru o strângere a legăturilor cu Uniunea Euroasiatică (Rusia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan şi Armenia). AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci, editor: Sorin Popescu, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”