Reputat specialist, despre schema medicală a Flaviei Groşan: „E total incorect medical ce a făcut acel medic”

Reputat specialist, despre schema medicală a Flaviei Groşan: „E total incorect medical ce a făcut acel medic”

Prof. univ. dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog şi fost manager al Spitalului de Pneumologie din Iaşi, spune că e total incorect medical ce a făcut acel medic care spune că a vindecat 1.000 de oameni de Covid cu o schemă medicală proprie. Care sunt argumentele sale?

Schema de tratament folosită de medicul Flavia Groşan de la Oradea în tratarea bolnavilor de COVID-19 a fost demontată de multe voci ale sistemului medical. Prof.univ.dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog şi fost manager al Spitalului de Pneumologie din Iaşi, consideră că medicul bihorean a greşit din mai multe puncte de vedere aplicând schema de tratament declarată, respectiv cea bazată pe Claritromicină.

“Dacă este obligatoriu în România protocolul fixat de Comisia de experţi, înseamnă că a greşit. Dacă acest protocol a avut şi are în continuare lacune, dacă nu e clar ce pacienţi trebuie trataţi şi cu ce viză, atunci sunt multe de discutat. Protocoalele de tratament în Covid sunt actualizate săptămânal în unele ţări. A afirma că dai tratament cu viză antivirală la bolnavi cu forme uşoare şi medii este hazardat! Astăzi, numai anticorpii monoclonali şi Remdesivir-ul par a avea o oarecare acţiune în prevenirea formelor grave; este încă dezbătută activitatea plasmei hiperimune! Orice tratament fără dovadă trebuie inclus într-un studiu clinic cu aprobarea comisiei de etică, şi nu dat după ureche! Nu este bine cum a procedat! Afirmă că «a vindecat peste 1.000 de pacienţi». Pentru un medic alopat, afirmaţia este nefondată! Dacă se înscria într-un studiu clinic, aşa cum a fost oferta internaţională, vedeţi Solidarity, era cu totul altceva", a declarat prof.univ.dr. Traian Mihăescu.

Continuarea, în Ziarul de Iași .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”