Restricții în Ungaria pentru transportatorii de marfă. Sfaturile autorităților pentru șoferi

Restricții în Ungaria pentru transportatorii de marfă. Sfaturile autorităților pentru șoferi

Toate autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone vor avea circulația restricționată în Ungaria duminică și luni, pe tip de zi, potrivit informațiilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Trafic restrictionat pentru camioane, în Ungaria FOTO Politia de Frontiera

Cei de la ITPF Oradea au fost anunțați de aceste măsuri de către autoritățile din țara vecină.

Traficul greu va fi restricționat duminică și luni, între orele 7:00 și 23:00.

"Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 23.10.2023 este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare. Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură", informează ITPF Oradea.

Astfel, șoferii autocamioanelor sunt obligați să staționeze în parcările special amenajate până la ridicarea restricțiilor.

Polițiștii îi sfătuiesc pe conducatorii automarafrelor să verifice punctele de frontieră cu Ungaria, pentru a vedea cât de aglomerate sunt, înainte de a-și continua drumul și să le folosească pe toate, pentru a evita supraglomerarea.

Aplicația "Trafic online" de pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române le stă la dispoziție, aceasta arată o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Traficul autoturismelor sau cel de călători nu va fi afectat de restricțiile din cele două zile, acestea adresându-se doar camioanelor.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor)”, asigură cei de la ITPF Oradea.

Pe 23 octombrie în Ungaria se comemorează Revoluția din 1956 și este declarată zi liberă.

Revoluția Ungară din 1956 este unul din momentele importante din istoria statului vecin . Ea a început la 23 octombrie, când studenții sătui de abuzurile Partidului comunist, au declanșat o demonstrație pașnică, care s-a transformat în revoluție violentă, se estimează că atunci au murit 2.500 maghiari și 700 soldați sovietici, iar aproximativ 200.000 de locuitori au părăsit Ungaria și s-au refugiat în Occident.

Revoluția s-a sfârșit pe 10-11 noiembrie, după ce Uniunea Sovietică a intervenit militar pentru înăbușirea revoltei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat