Rețeta pentru cei mai gustoși mici de 1 Mai. Secretul a fost dezvăluit de bucătari cunoscuți

Rețeta pentru cei mai gustoși mici de 1 Mai. Secretul a fost dezvăluit de bucătari cunoscuți

Micii sunt dintre cele mai îndrăgite preparate culinare ale românilor, iar în zilele libere de 1 Mai vor fi și dintre cele mai vândute și consumate preparate. În general, găsim carnea gata preparată, dar rețetele diferă, iar gustul micilor poate, de asemenea, să difere.

Cei mai gustoși mici FOTO Shutterstock

Există, însă, niște secrete pentru a obține gustul acela cunoscut, de cei mai gustoși mici, însă puțini sunt cei care cunosc aceste secrete culinare.

O rețetă de mici cu care cei de la Caru cu bere și-au făcut deja un renume în București este făcută publică pe Fanatik.ro.

Potrivit sursei, este foarte importantă carnea, care trebuie să fie de vacă, aleas partea de la gât. Carnea trebuie tocată de două ori, pentru a fi foarte fină și uniform mărunțită. Și zeama de oase este importantă, pentru că te va ajuta să obții cei mai gustoși mici „Se ia cărniţă de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea şi se dă de două ori prin maşină, pentru a se mărunţi cât mai bine şi cât mai uniform.

Dacă va fi carnea prea slabă, se va adăuga ceva seu de vacă sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 până la 150 de grame pe fiecare kilogram cântărit de carne. Nu se va lua în nici un caz slăninuţă, costiţă sau carne de porc, care nu fac decât să strice gustul şi să ia din minunata savoarelor a mititeilor. Se fierbe o zeamă din oase de vacă cu măduvă, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiece kilogram de carne“, arată scrisoarea unui bucătar.

Condimentele necesare

Apoi, carnea de mici trebuie condimentată adecvat.

Pentru fiecare kilogram de carne, ai nevoie de:

8 grame de piper proaspăt pisat mărunt

12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt

4 grame de ienibahar pisat mărunt

2 grame de coriandru pisat mărunt

2 grame de chimion turcesc pisat mărunt

1 gram de anis stelat pisat mărunt

8 grame de bicarbonat de sodiu

1 linguriță de zeamă de lămâie

1 lingură de untdelemn

1 căpățână bună de usturoi aromat şi nu din cel iute

Dar asta nu e tot ce contează E important, de asemenea, modul în care sunt preparați micii. Astfel, compoziția trebuie să stea la rece. Apoi

Întâi vei frământa carnea și abia mai apoi se adaugă bicarbonatul, care va fi stins cu zeamă de lămâie.

Usturoiul, foarte important

Usturoiul nu trebuie pus încă, acesta mai are de așteptat. Compoziția obținută o vei acoperi și o vei pune la rece, pentru o zi și o noapte . După ce timpul trece, compoziția se scoate, se lasă câteva ore la temperatura camerei, apoi se adaugă restul de zeamă de oase. Se prepară apoi și mujdeiul de usturoi alături de apă călduță și se lasă la tras o jumătate de oră. Iar când vrei să faci cei mai gustoși mici contează și cum îi pui pe grătar. Mai exact, aceștia trebuie să fie prăjiți pe jar iute de lemn, ori cărbune și trebuie unși din când în când cu mujdei.

Se stoarce mujdeiul de usturoi într-un tifon, se adaugă sucul de mujdei şi se mai frământă odată amestecul preţ de un sfert de ceas. Se dă din nou la gheţar până a doua zi. Preţ de trei ceasuri înainte de a fi prăjiţi şi serviţi mititeii, se scoate amestecul de la gheţar, pentru a se încălzi şi îmmuia. După trei ceasuri sau când s-a dezmorţit amestecul, se formează mititeii ca de un deget mare lungime şi ca de două degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate părţile şi la capete şi se lasă sa stea la zvântat un ceas. Se prăjesc pe jar iute de lemne sau cărbune, ungându-se din când în când cu mujdei, aşa ca să prindă o crustă rumenă de jur împrejur”, se arăta în scrisoarea bucătarului de la Caru cu bere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria