REȚINERE BOMBĂ la DNA. Acest personaj are o AVERE URIAȘĂ! MITĂ de 300.000 de EURO!

REȚINERE BOMBĂ la DNA. Acest personaj are o AVERE URIAȘĂ! MITĂ de 300.000 de EURO!

Daniel Tudor, unul dintre cei mai bogați oameni din România, fost vicepreședinte al ASF, a fost reținut de procurorii DNA. Sursele spun că este vorba despre o luare de mită în valoare de 300.000 de euro. Tudor Daniel George a parasit incatusat sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Soția sa, Doina Tudor, senator PNL a fost și ea audiată la sediul DNA.

Citiți această Declarație de avere! Veți avea un șoc. Oricum, imaginile de mai jos vă vor ajuta să vă lămuriți...

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, începând cu data de 18 februarie 2016, a inculpatului:

TUDOR DANIEL GEORGE, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită,

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul:

MARIAN OVIDIU, la data faptei secretar general al Senatului României, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,

Totodată, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta

TUDOR DOINA ANCA, senator în cadrul Senatului României, la data săvârșirii faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Din ordonanțele întocmite de procurori a rezultat că există probe și date ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunțător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.

Suma de bani amintită mai sus a fost remisă inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

De precizat este faptul că inițial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro.

În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății.

Inculpaților și suspectei li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.

La data de 19 februarie 2016, inculpatul Tudor Daniel George urmează să fie prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile.

La aceeași dată, inculpatul Marian Ovidiu urmează să fie prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Daniel Tudor a demisionat în octombrie 2013 din funcţia de vicepreşedinte al ASF, invocând motive personale şi incompatibilitatea între membrii Consiliului ASF şi membrii Parlamentului României, după ce soţia sa a fost aleasă parlamentar.

Fostul vicepreşedinte ASF mai are un dosar penal încă din 2014, atunci când procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Daniel George Tudor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii au arătat că există indicii temeinice potrivit cărora: În perioada mai – iunie 2013, inculpaţii Carabulea Ilie, Mîrzac Marian, Mustăţea Radu, împreună cu alte persoane, au constituit o asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. 

Prin iniţierea, respectiv, constituirea acestui grup infracţional, Carabulea Ilie şi Mîrzac Marian au reuşit, în mod fraudulos, în perioada mai – decembrie 2013, să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F) asupra activităţii societăţii de asigurări respective, astfel încât să nu reiasă deficienţe grave. Gruparea a fost sprijinită de Ovidiu Ioan Cezar Giurgea şi Tudor Daniel – George, funcţionari cu atribuţii de conducere şi execuţie în cadrul A.S.F. În perioada martie - aprilie 2013, Tudor Daniel – George, calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a ignorat concluziile unui raport de control întocmit de către funcţionarii A.S.F care evidenţia deficienţe grave la societatea de asigurări deţinută şi controlată indirect de Carabulea Ilie.














Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

5 Așa o fi?