Reuters: Autoritățile americane ar putea înăspri regulile de migrație pentru a fi aprobat ajutorul pentru Kiev

Reuters: Autoritățile americane ar putea înăspri regulile de migrație pentru a fi aprobat ajutorul pentru Kiev

Potrivit agenției, un grup de senatori din ambele partide participă la consultări pe această temă.

Congresul SUA. Foto: Arhiva Adevărul

Administrația SUA are în vedere posibilitatea înăspririi unor reglementări cu privire la imigrație, la cererea republicanilor pentru a ajunge la un acord cu Congresul privind alocarea de asistență suplimentară Ucrainei, a relatat joi agenția Reuters .

Potrivit surselor sale, Casa Albă admite posibilitatea înăspririi cerințelor pentru acordarea azilului în Statele Unite și ar putea, de asemenea, să fie de acord cu o utilizare mai largă a procedurii de deportare accelerată din țară. Potrivit agenției de știri, un grup de senatori din ambele partide participă la consultări pe această temă. Ei, în special, discută despre restricțiile privind cererile de azil în Statele Unite, cu toate acestea, după cum clarifică agenția, încă nu este clar ce poziție ar putea lua administrația de la Washington în acest sens.

Asistentul principal adjunct al Președintelui SUA pentru Securitate Națională, Jonathan Feiner, joi mai devreme, comentând cererile republicane de a lega asistența continuă acordată Kievului de rezolvarea problemei migrației și de întărirea controlului asupra graniței de sud a SUA, a remarcat că președintele Joe Biden este „deschis negocierilor”.

În același timp, așa cum a subliniat un reprezentant al Casei Albe, vorbind la forumul Institutului Aspen, șeful administrației americane nu vrea să fie „înaintat un ultimatum de partea extremistă” a Partidului Republican.

Senatorul Thom Tillis (R-Carolina de Nord) a declarat anterior reporterilor că republicanii încearcă să reducă la jumătate numărul imigranților ilegali care intră în Statele Unite. El a menționat că nu știe dacă se poate ajunge la înțelegeri înainte de sărbătorile de iarnă.

Solicitare din partea autorităților americane

Administrația de la Washington a trimis în octombrie o cerere către Capitol Hill pentru alocații bugetare suplimentare în anul fiscal 2024, care a început în Statele Unite la 1 octombrie, în primul rând pentru a oferi asistență Israelului și Ucrainei, precum și pentru a contracara China și Rusia în Regiunea Asia-Pacific (APR). În total, ramura executivă a guvernului condusă de Biden ar dori să primească aproximativ 106 miliarde de dolari în aceste scopuri.

Soarta ulterioară a cererii și a facturilor alternative rămâne neclară. Unii republicani din Camera Reprezentanților și Senatul Congresului s-au declarat recent împotriva continuării acordării de asistență financiară Kievului. Președintele Camerei inferioare a Congresului, republicanul Mike Johnson, a avertizat de mai multe ori cu privire la intenția sa de a lega asistența suplimentară pentru Ucraina cu înăsprirea controlului asupra graniței de sud a SUA. Liderul minorității republicane din Senat, Mitch McConnell, a vorbit într-un mod similar.

Miercuri, un proiect de lege care să ofere un nou ajutor major Ucrainei și Israelului, precum și să contracareze Rusia și China în regiunea Asia-Pacific, nu a reușit să treacă de un vot procedural în Senat, în ciuda faptului că Biden a rostit un discurs special către Congres, îndemnând parlamentarii să aprobe astfel de cheltuieli înainte de a pleca în vacanța de Crăciun.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”