Reuters: Guvernul suedez a declarat că deteriorarea unei conducte de gaz și a cablurilor de comunicații au fost evenimente legate

Reuters: Guvernul suedez a declarat că deteriorarea unei conducte de gaz și a cablurilor de comunicații au fost evenimente legate

Guvernul suedez a menționat că deteriorarea cablurilor din Marea Baltică au fost făcută de o „forță externă”.

Foto: Pixabay

Guvernul suedez a declarat că avarierea cablurilor din Marea Baltică au fost realizată de o „forță externă” și că daunele aduse conductei de gaz Balticconnector și a cablului suedezo-eston au fost legate între ele, transmite Reuters .

Daunele aduse conductei de gaz și cablului de comunicații dintre Finlanda și Estonia sunt legate de daunele cauzate cablului de comunicații dintre Suedia și Estonia”, a spus agenția, care citează guvernul suedez.

Pe 17 octombrie, ministrul suedez al Apărării Civile, Karl-Oskar Bohlin, a anunțat deteriorarea cablului submarin de telecomunicații care leagă Estonia și Suedia. Ulterior, canalul de televiziune SVT , citând date de la poliția estonă, a raportat că pagubele sale au fost de natură mecanică. Potrivit unei evaluări preliminare, aceasta este asociată cu deteriorarea conductei de gaz Balticconnector și a cablului de fibră optică dintre Finlanda și Estonia. Pe baza acestui fapt, se concluzionează că toate aceste daune sunt de aceeași natură.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB