Reuters: Un avion rus a interceptat 'periculos și neprofesionist' un avion american deasupra Mării Negre (oficiali americani)

Reuters: Un avion rus a interceptat 'periculos și neprofesionist' un avion american deasupra Mării Negre (oficiali americani)

Un avion american de recunoaștere de tipul P-8, ce efectua o misiune de rutină deasupra Mării Negre, a fost interceptat într-un mod 'periculos și neprofesionist' de un avion rus de vânătoare SU-27, au declarat miercuri agenției Reuters doi oficiali americani din domeniul apărării.

Conform acestor surse, care s-au exprimat sub protecția anonimatului, între cele două avioane au existat mai multe interacțiuni, una dintre ele fiind considerată riscantă.

Potrivit unuia dintre cei doi oficiali, incidentul a durat circa 19 minute, iar momentul cel mai periculos a fost atunci când avionul rus a trecut la circa trei metri pe lângă aparatul american.

Incidentul este în prezent analizat de responsabilii Pentagonului, aceștia urmând să decidă dacă el va fi abordat la întâlnirea anuală dintre militarii ruși și americani dedicată examinării situațiilor de acest gen.

Numeroase situații asemănătoare în care au fost implicate nave sau avioane militare ruse și americane au mai survenit anul acesta, una fiind consemnată în luna aprilie, când două avioane ruse au simulat un atac asupra unui distrugător american în Marea Baltică.

SUA și fosta URSS au semnat în anul 1972 un acord menit să prevină interacțiunile militare periculoase în spațiile maritime.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu