REVOLTĂ generalizată în PSD! Lista PSD-iștilor care s-au opus vehement TROCULUI cu UDMR!

REVOLTĂ generalizată în PSD! Lista PSD-iștilor care s-au opus vehement TROCULUI cu UDMR!

Intelegerea politica pe care Liviu Dragnea a negociat-o luni dupa-amiaza cu UDMR pentru sustinerea motiunii de cenzura a inflamat spiritele in filialele PSD din Ardeal. Parlamentarii din Hunedoara, Alba, Cluj si Mures ar fi subliniat in mod cert ca nu sunt de acord ca ziua de 15 martie sa devina, prin lege, zi nationala a comunitatii maghiare, potrivit surselor citate de Actual de Cluj . Pe de alta parte, surse din PSD sustin ca mai multi parlamentari PSD i-ar fi cerut imperativ marti dimineata lui Dragnea sa renunte la concesiile majore promise UDMR.

UPDATE 1: Potrivit surselor Actual de Cluj , parlamentarii social-democrati care s-au exprimat vehement contra "legilor maghiarizarii" sunt Horia Nasra, Cornel Itu, Cristina Burciu, Vasile Ilea - PSD Cluj, Doina Pana, Vasile Daniel Suciu, Ioan Denes - PSD Bistrita-Nasaud, Laurentiu Nistor, Natalia-Elena Intotero, Ilie Toma, Petru-Sorin Marica, Cornel-Cristian Resmerita, Viorel Salan - PSD Hunedoara.

O alta propunere respinsa de parlamentarii adeleni se refera la diminuarea pragului de reprezentare a minoritatilor in institutiile administrative de stat, de la 20% la 10%, mai scrie Actual de Cluj.

Singurul parlamentar PSD din Ardeal care a reactionat public este Corneliu Buicu (Targu Mures, presedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor), care a scris ca "In calitate de deputat de Mures va spun atat, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic si n-am sa votez NICIODATA ceva care sa aduca atingere tarii mele, poporului meu!".

Ioan Rus, influent lider al filialei Cluj din PSD, ar fi protestat extrem de puternic fata de intentia lui Dragnea de a oferi UDMR concesiile negociate luni.

Marti la pranz, negocierile dintre PSD si UDMR s-au blocat, dupa ce PSD a scos de pe ordinea de zi a sedintelor proiectele UDMR, pe care tot PSD le pusese in circuit rapid ieri, cand Dragnea negocia cu Kelemen Hunor.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina