Revolta mamelor abandonate din Rusia care cred că soții lor sunt mai utili la război, în Ucraina, decât acasă

Revolta mamelor abandonate din Rusia care cred că soții lor sunt mai utili la război, în Ucraina, decât acasă

Un grup de femei din Rusia s-a unit pentru a-și da soții care și-au abandonat copiii pe mâinile autorităților ce au nevoie de soldați pentru războiul dus în Ucraina, potrivit unui portal rusesc de investigație.

Mamele abandonate din Rusia vor ca soții lor să se facă utili în război FOTO Profimedia

Potrivit portalului Verstka, zeci de femei își fac planuri să-și trimită foștii soții în armată furnizând datele lor centrelor de înrolare ce mobilizează soldați pentru luptele din Ucraina. În mediul online a luat naștere o comunitate de femei abandonate care discută despre cum să-și înroleze foștii soți în armată în speranța că astfel vor beneficia de bani pentru întreținerea copiilor pentru care aceștia refuză să plătească pensie alimentară.

Svetlana Mihailova, muncitoare la o fabrică, a declarat pentru Verstka că fostul ei soț a sunat-o de două ori de când a început efortul de mobilizare, dar ea nu i-a răspuns.

Este un bărbat puternic, înalt, a slujit în armată. Cred că are o stare de sănătate bună. Ar fi nedrept dacă nu l-ar mobiliza pe el, dar l-ar mobiliza pe fiul nostru de 19 ani, care suferă de epilepsie. Sau pe partenerul meu, care crește copii împreună cu mine".

Rezolvarea a ceea ce instanțele rusești nu au putut

Verstka a evidențiat povestea altor trei femei care au apelat la acest sistem și a folosit pseudonime pentru a spune povestea lor. Insider nu a putut să verifice în mod independent afirmațiile.

Imediat după anunțul lui Putin, mi-a trecut prin minte: dacă fostul meu soț ar merge la război, ar plăti datoria, deoarece ar primi plăți într-un cont pe care nu îl poți ascunde de executorii judecătorești. Dacă este rănit sau moare, atunci copilul are dreptul la despăgubiri", a declarat pentru Verstka Inna Kruglova, o tehnologă.

Femeile susțin că ordinul militar al lui Putin ar putea produce rezultate mai bune decât instanțele de judecată, care le-au permis acestor tați să își abandoneze copiii contra unui sprijin financiar minor sau inexistent.

Cred că ambii părinți ar trebui să fie responsabili pentru copil. Nu poți renunța așa, pur și simplu. Din păcate, legile noastre îi protejează pe ticăloșii care fug de pensia alimentară. Nu se ia nicio măsură dură împotriva lor", a declarat Ekaterina Kotova, copywriter. Kotova a spus că fostul ei soț a căpătat prostul obicei de a consuma alcool, ceea ce a forțat-o să-l dea afară când copilul lor era mic. Dar, potrivit acesteia, el nu a ajutat la creșterea copilului și îi datorează 632 de mii de ruble.

Lilia Sergeeva, o antreprenoare, a declarat că fostul ei soț a fost inculpat și condamnat la muncă corecțională pentru că nu a plătit pensia alimentară, însă se întreabă: „La ce-mi folosește asta?".

Sergeeva spune că are o fiică de 17 ani cu fostul soț, care „nu a plătit pensia alimentară și nu a participat în niciun fel la creșterea copilului nostru”.

„Dacă se întâmplă să fie ucis, va fi chiar bine”, spune femeia.

Multe femei spun că soții lor sunt oricum absenți din viața copiilor.

Ca să fiu sinceră, nu-mi pasă dacă fostul meu soț este capabil să reziste la presiunea de pe front și cât timp ar putea rezista acolo. Dacă femeile suportă munca fizică grea, atunci de ce un bărbat în floarea vârstei nu poate? Pentru a întreține copiii, mulți trebuie să muncească pe rupte", a adăugat Sergeeva.

„Înțeleg că există un risc de moarte în timpul "operațiunii speciale". Dar pentru mine, fostul meu soț a murit ca persoană cu mult timp în urmă. Dacă este trimis să lupte și nu supraviețuiește, voi primi doar o confirmare oficială că nu există – împreună cu toate plățile datorate moștenitorilor".

„Nu se gândește la cum a trăit fiica lui în toți acești ani sau ce a mâncat. Și dacă a mâncat sau nu", a continuat Sergeeva.

Kotova susține chiar că fiului ei i-ar putea fi mai bine dacă fostul soț ar muri.

Nu cred că ar trebui să-mi pară rău pentru el. Timp de patru ani, nu a luat niciodată legătura cu fiul său, deși locuiește la patruzeci de kilometri de noi. Și când, în ciuda tuturor acestor lucruri, copilul meu vede un tată în fiecare om care trece, singurul meu gând este: Ar fi mai bine să fie deja mort, ca să-mi pot duce fiul la mormântul lui și să termin cu asta", a spus ea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante