Revolta unei asistente din Sibiu: ''I-am rugat să se vaccineze şi nu au făcut-o şi acum sunt la noi bolnavi''

Revolta unei asistente din Sibiu: ''I-am rugat să se vaccineze şi nu au făcut-o şi acum sunt la noi bolnavi''

O asistentă medicală care îngrijeşte de doi ani de zile pacienţi cu COVID-19, dar s-a implicat constant şi în campanii de vaccinare, Mihaela Oprean de la Spitalul General Căi Ferate (C.F.) din Sibiu, a declarat, pentru AGERPRES, că o revoltă faptul că i-a rugat pe mulţi sibieni să se vaccineze, iar ei nu au ascultat, după care s-au infectat şi au fost pacienţi în acest spital, ajungând să fie îngrijiţi de medicii şi asistentele de aici.

"Ce mă revoltă? Mă revoltă că am mers în campanii de vaccinare şi i-am rugat să se vaccineze şi nu s-au vaccinat şi acum sunt la noi bolnavi. (...) Vă rog, vaccinaţi-vă!", a mărturisit Mihaela Oprean.

După doi ani de îngrijit doar pacienţi cu COVID-19, Mihaela Oprean este optimistă şi speră ca totuşi populaţia să se imunizeze, pentru a evita formele grave ale bolii şi decesul.

Duminică, după ce a ieşit din tura de la Spitalul General C.F. Sibiu, singurul din judeţul Sibiu care internează de la începutul pandemiei doar bolnavi cu COVID-19, Mihaela Oprean a vaccinat cetăţeni veniţi la maratonul care a avut loc la sediul Filarmonicii.

Şi colega Mihaelei Oprean prezentă duminică la Maratonul vaccinării de la Sibiu, Gabriela Stoian, asistentă de Radiologie, a declarat că este surprinsă că încă mai există oameni care nu cred că virusul există şi că boala COVID-19 poate să fie mortală.

"Orice caz te marchează. Decesul este chiar ultima fază, dar până la deces, te poate marca orice! (...) Ce mă revoltă? Faptul că ei nu cred că există virusul. Sunt mulţi care nu cred. Eu i-aş băga în zona roşie, unde sunt pacienţii cu COVID-19 şi poate atunci ar crede sau să vadă cum arată plămânii unor pacienţi infectaţi şi poate atunci ar crede că există virusul. Am avut cazuri când mai aveau 5 % din plămâni. Eu cred că oricine ar înţelege. Ce le-aş spune tuturor? Vaccinaţi-vă!", a arătat Gabriela Stoian, asistent medical Radiologie la Spitalul General C.F. Sibiu.

Pentru a-i motiva pe sibieni să se vaccineze, chiar şi preşedintele Consiliului Judeţean din Sibiu, Daniela Cîmpean, s-a vaccinat în weekend la sediul Filarmonicii. Aici, la acest centru care a funcţionat doar în weekend, s-au imunizat în total 554 de persoane, fiind prezente cadre medicale de la trei spitale din municipiul reşedinţă: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul General C.F.

"În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 1.338 de persoane împotriva COVID-19, dintre care 700 cu doza I, 162 cu doza II şi 476 cu doza III, fiind administrate 292 doze de vaccin Johnson&Johnson şi 1.046 doze vaccin Pfizer", a transmis luni, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu. AGERPRES / (A, AS - Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina