REVOLTĂTOR! Secția pentru judecători din cadrul CSM a hotărât că NU se impune suspendarea judecătorului pro-PSD trimis în judecată pentru că a condus mașina sub influența alcoolului!

REVOLTĂTOR! Secția pentru judecători din cadrul CSM a hotărât că NU se impune suspendarea judecătorului pro-PSD trimis în judecată pentru că a condus mașina sub influența alcoolului!

REVOLTĂTOR! Secția pentru judecători din cadrul CSM a hotărât că NU se impune suspendarea judecătorului pro-PSD trimis în judecată pentru că a condus mașina sub influența alcoolului!
 
Secția pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, că nu se impune suspendarea judecătorului Damian Dolache de la Curtea de Apel București, trimis în judecată în urmă cu două săptămâni sub acuzația de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Decizia a fost luată cu 7 voturi împotriva suspendării și doar 2 voturi pentru, relatează  G4Media.ro .

De regulă, magistrații puși sub acuzare pentru săvârșirea unor fapte penale sunt suspendați de CSM, ceea ce înseamnă cu nu-și mai pot exercita atribuțiile și nu sunt plătiți. De pildă, procurorul Onea este suspendat de mai bine de un, iar procurorul Negulescu de 6 luni.

Potrivit Parchetului General, în data de 4 noiembrie 2017, aflat la volanul unui autoturism în Bucureşti, Damian Dolache a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce efectua viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu.

În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia judecătorului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l.

Ulterior, acesta fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, magistratul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe.

Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că judecătorul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 g la mie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Ploieşti și a fost sesizat şi Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…