Rezultate alegeri PARLAMENTARE/Cine intră în Parlament din fiecare județ

Rezultate alegeri PARLAMENTARE/Cine intră în Parlament din fiecare județ

Numărătoarea voturilor s-a încheiat în mai multe județe. Au apărut deja numele candidaților care au obținut suficiente voturi pentru un loc de parlamentar. Sunt însă multe mandate care vor fi obținute la redistribuire. 

ACTUALIZARE. Rezultate după procesarea a 99 la sută din voturi și simularea repartizării mandatelor în Parlament:

SENAT

PSD - 46,09 (48 de mandate)

PNL - 20,26 (10 mandate)

USR - 8,55 (3 mandate)

UDMR - 6,28 (3 mandate)

ALDE - 6,07 (1 mandat, probabil Călin Popescu Tăriceanu)

PMP - 5,34 (1 mandat, probabil Traian Băsescu)

CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD - 45,9 (132 de mandate)

PNL - 19,88 (45 de mandate)

USR - 8,49 (14 mandate)

UDMR- 6,29 (16 mandate)

ALDE - 5,64 (3 mandate)

PMP - 5,06 (3 mandate)

Victor Ponta, fostul premier al României, a câştigat un scaun de deputat de Gorj, conform datelor oficiale BEC. Acesta a candidat din partea Partidului Social Democrat. Tot la Gorj au mai câştigat la Camera Deputaţilor alţi doi candidați PSD - Mihai Weber şi Alin Vasile Văcaru.Tot PSD a câştigat un loc la Senat în judeţul Gorj.

În judeţul Maramureş, din cele trei locuri de senatori, doar unul a fost ocupat de către Sorina Pintea, din partea PSD.

La Camera Deputaţilor, în Maramureş, au fost distribuite 7 locuri de deputaţi. Gheorghe Şimon, Marius Sorin Bota şi Matei Călin Vasile Andrei, toţi trei din partea PSD, vor ocupa un scaun de deputat. De la PNL, Viorica Cherecheș(mama primarului ales la Baia Mare) a câştigat un loc de deputat. În acest judeţ trei locuri de deputaţi au rămas nedistribuite.

În Harghita, la camera deputaţilor, UDMR-ul a obţinut la prima distribuire 4 locuri. Kelemen Hunor, Korodi Attila, Bende Sándor şi Benedek Zakariás sunt candidaţii din partea UDMR care au câştigat alegerile parlamentare din 2016. În acest judeţ a mai rămas un fotoliu de deputat nedistribuit. În Harghita, UDMR a mai ocupat un loc la Senat, de către candidatul Verestoy Attila. Tot aici mai rămâne un loc de senator de redistribuit.

În judeţul Giurgiu sunt 2 locuri la Senat şi 4 la Camera Deputaţilor. În urma numărării voturilor, la Senat a câştigat Niculae Bădălău, din partea PSD, iar la Camera Deputaţilor alţi doi candidați PSD au câştigat un loc de deputat pentru următorii patru ani - Ioan Alexandru Andrei şi Răzvan Alexandru Cuc. Restul de locuri vor fi distribuite de BEC.

În judeţul Vaslui, Gabriela Creţu din partea PSD a ocupat un loc de senator. În acest judeţ au mai rămas nedistribuite două locuri Senat. La Camera Deputaţilor, tot în Vaslui, sunt 7 locuri de deputaţi. Au fost ocupate 5, dintre care 4 de către candidații PSD Ana Birchal, Irinel Ioan Stativă, Aurel Căciulă şi Ramona-Maria Mocanu. Un loc de deputat de Vaslui primeşte în urma alegerilor şi Daniel Olteanu, din partea PNL. Cele două locuri rămase vor fi distribuite la numărătoarea finală.

Numărătoarea voturilor s-a terminat şi în judeţul Brăila. Conform datelor de la Biroul Electoral Central, la Camera Deputaţilor sunt cinci mandate la nivel judeţean, dintre care două au rămas nedistribuite. Cele trei mandate au ajuns la candidații PSD Mihai Tudose, Nicu Niţă şi Marinela Emilia Meiruşu. La Senat sunt două mandate de pentru judeţul Brăila. Unul va fi ocupat de Ion Rotaru (PSD), celalalt urmând să fie redistribuit de BEC la etapa naţională.

Numărătoarea voturilor din Judeţul Alba a luat sfârşit. Datele Biroului Electoral Central arată că la Camera deputaţilor au fost aleşi doi candidaţi: Ioan Dârzu de la PSD şi Florin Claudiu Roman de la PNL. La Senat nu a fost distribuit niciun loc.

În Judeţul Botoşani au fost distribuite patru mandate de deputaţi şi unul de senator. După numărarea voturilor din toate secţiile din judeţul Botoşani, PSD a primit trei locuri la Camera deputaţilor, respectiv Tamara Dorina Ciofu, Mihaela Huncă şi Marius Budăi şi un loc la Senat - Doina Federovici.

PNL a ocupat şi el un loc la Camera deputaţilor - Vasile Cristian Achiţe.

În judeţul Sălaj s-au numărat toate voturile. Conform datelor de la BEC, la Camera Deputaţilor au fost ocupate trei scaune de către PSD-istul Iuliu Noşa, UDMR-istul Deneş Sereş şi PNL-istul Lucian Bode. La Senat nu a fost atribuit deocamdată niciun loc din judeţul Sălaj.

Doi PSD-işti şi un PNL-ist au câştigat trei scaune în Camera Deputaţilor din judeţul Caraş Severin. Este vorba de Ioan Mocioalcă şi Ion Spânu - din partea PSD şi de Valeria Schelean Şomfelean din partea PNL. La Senat Ioan Narcis Chisăliţă, de la PSD, a câştigat un mandat pentru următorii patru ani.

În Judeţul Ialomiţa, PSD a luat toate locurile atribuite direct atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat. Mihăiţă Găină şi Andrei Pop au câştigat la Camera Deputaţilor, iar Marian Pavel la Senat. Actualii parlamentari PNL, Tinel Gheorghe şi Cristina Pocora nu au obţinut direct locuri, dar au şanse să intre în Parlament la redistribuirea naţională.

În fieful şefului de campanie a PNL, Gheorghe Falcă, la Arad, PNL pierde primul loc în judeţ în faţa PSD. Diferenţa dintre cele două partide este de aproximativ 4.000 de voturi. După numărarea voturilor, în judeţul Arad Dorel Gheorghe Căprar şi Florin Dan Tripa de la PSD şi Glad Aurel Varga şi Eusebiu Manea Pistru Popa de la PNL au câştigat câte un loc la Camera Deputaţilor. Trei scaune de deputaţi îşi vor afla ocupanţii la redistribuire. PSD-istul Mihai Viorel Fifor şi PNL-ista Cristina Ioan au câştigat câte un loc la Senat. Tot aici un loc a rămas la redistribuire.

Numărătoarea voturilor de la alegerile parlamentare 2016 a ajuns la final şi la Braşov. În Camera Deputaţilor judeţul va fi reprezentat de trei social democraţi - Valentin Mihai Popa, Viorel Chiriac şi Roxana Mînzatu -, şi de doi liberali - Mara Mareş şi Gabriel Andronache. Tudor Benga, de la USR, a obţinut şi el un mandat de deputat.

La Senat, din cele patru locuri, doar unul a fost distribuit lui Marius Alexandru Dunca, de la PSD. Celelete vor fi redistribuite de BEC.

La Bacău au fost ocupate două din cele patru locuri de senator - Adrian Dragoş Benea şi Miron Alexandru Smarandache, ambii de la PSD. La Camera Deputaţilor dintr-un total de zece locuri, 6 au fost ocupate - 5 merg la PSD pentru Petru Gabriel Vlase, Theodora Şotcan, Ionel Floriu, Lucian Şova şi Claudiu Augustin Ilişanu, şi unul la PNL pentru Ionel Palăr.

Judeţul Constanţa va fi reprezentat în Camera Deputaţilor de Robert Turcescu. Acesta a candidat pe listele PMP-ului, conform datelor Biroului Electoral Central. Aceleaşi date mai arată că în acest judeţ au fost alocate alte 10 locuri la Camera Deputaţilor.

PSD-ul a luat cinci fotolii - Iulian iancu, Mircea Titus Dobre, Ileana Cristina Dumitrache, Radu Babuş şi George Gabriel Vişan. În urma voturilor, PNL Constanţa va fi reprezentat de Bogdan Iulian Hutuca şi de Robert Aurel Boroianu.

USR-ul va fi reprezentat de deputatul Stelian Cristian Ion. Din totalul de locuri alocate judeţului Constanţa, două au rămas nedistribuite.

Tit Liviu Brăiloiu şi Nicolae Moga - ambii de la PSD - şi Marius Petre Nicoară, de la PNL, vor reprezenta Constanţa în Senat. Tot aici alte două locuri vor fi redistribuite de BEC.

Alina Gorghiu a intrat în Senat în Judeţul Timiş. PNL câştigă un singur loc la Senat pentru liderul partidului Alina Gorghiu şi două la Camera Deputaţilor.

PSD, în schimb, primeşte încă din etapa reparţiei la nivel judeţean  trei mandate de deputat şi unul de senator.

Nou-înfiinţata USR va avea un reprezentant în Timiş - pe Cătălin Drulă, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

În judeţul Dolj, primarul Craiovei - Lia Olguţa Vasilescu - a câştigat un loc în Camera Deputaţilor de pe lista PSD. Din partea aceluiaşi partid vor mai ocupa un loc la Camera Deputaţilor şi Ion Călin, Alina Elena Tănăsescu, Alexandra Presură, Flroinel Stancu şi Eliza Mădălina Peţa.

PNL-ul va fi reprezentat în acest judeţ de către Nicolae Giugea. La redistribuire la Camera deputaţilor au mai rămas trei locuri.

La Senat, din 4 locuri, 2 au fost ocupate de către Iulian Claudiu Manda şi Radu Cosmin Preda - ambii de la PSD. Restul vor fi redistribuite.

Eugen Teodorovici, fost ministru al fondurilor europene şi apoi al finanţelor publice în guvernul lui Victor Ponta a fost ales senat pe listele PSD Tulcea. Cel de-al doilea scaun din Senat alocat judeţului Tulcea va fi redistribuit.

În acest judeţ PSD-ul a mai câştigat două locuri şi la Camera Deputaţilor. Alte două locuri vor fi redistribuite de către BEC.

Mandate

Camera Deputaţilor

PSD - 45,92% (132 de mandate) PNL - 19,88% (45 de mandate) USR - 8,48% (14 mandate) UDMR- 6,29% (16 mandate) ALDE - 5,64% (3 mandate) PMP - 5,06% (3 mandate)

Senat

PSD - 46,11% (48 de mandate) PNL - 20,27% (10 mandate) USR - 8,54% (3 mandate) UDMR - 6,29% (3 mandate) ALDE - 6,06% (1 mandat) PMP - 5,34% (1 mandat)

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Biroul Electoral Central a dat publicității datele centralizate după numărarea a aproape 100% din voturi, la ora 06.00.

REZULTATE PARȚIALE BEC. La Camera Deputatilor avem urmatoarele cifre:

PSD - 45,65%;
PNL- 20,03%;
USR - 8,70%
UDMR- 6,29%
ALDE - 5,62%
PMP- 5,27%
PRU - 2,79%

REZULTATE PARȚIALE BEC. La Senat sunt urmatoarele cifre:

PSD - 45,85%
PNL- 20,40%
USR - 8,77%
UDMR- 6,28%
ALDE - 6,05%
PMP- 5,55%
PRU - 2,95%

ARGEŞ: Rezultate numărătoare paralelă şi parţială ALDE: PSD - 57%, PNL - 12,7%, PMP - 7%, ALDE şi USR - 6%

PSD a câştigat alegerile în judeţul Argeş, obţinând, conform numărătorii paralele şi parţiale realizate de ALDE în acest judeţ, 57% din voturi, în timp ce PNL are un scor electoral de 12,7%, PMP are 7 procente, iar ALDE şi USR sunt la egalitate, cu puţin peste 6%.

VASLUI: Rezultate parţiale:  PSD - 56%, PNL - 20%, ALDE - 5%, PMP - 5%, USR - 4%

Partidul Social Democrat a câştigat alegerile în Vaslui cu 56% din opţiunile electoratului, potrivit datelor centralizate de partide din 90% din secţiile de votare din judeţ. La fel ca şi la nivel naţional, PNL a obţinut 20% din voturile valabil exprimate, în timp ce ALDE şi PMP au trecut la limită pragul electoral.

GALAŢI: PSD obţine peste 50% din voturi în circa o treime din secţii - numărătoare paralelă

PSD obţine 51,6% din voturi la Senat şi 50,04% la Camera Deputaţilor în aproximativ o treime din secţiile de votare din judeţul Galaţi, potrivit numărătorii paralele realizate de PNL Galaţi. Numărătoarea paralelă a PSD arată că PSD obţine în judeţul Galaţi 54% din voturi atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

GIURGIU: Numărătoare paralelă PNL: PSD obţine aproape 70%, PNL are 11%, iar ALDE peste 9%

PSD a obţinut aproape 70 la sută din voturile electoratului din judeţul Giurgiu, conform numărătorii paralele şi parţiale realizate de PNL în acest judeţ, în timp ce Partidul Naţional Liberal are un scor de 11,4%, iar ALDE de 9,6 procente.

CLUJ: Rezultate parţiale numărători paralele PSD şi PNL: Social-democraţii, aproape la egalitate cu PNL

Social-democraţii clujeni au un avans minim în faţa liberalilor, după numărarea voturilor din 88,9% din secţiile de votare din Cluj, relevă numărătoarea paralelă făcută de către membrii PSD a voturilor exprimate duminică în judeţul Cluj. Potrivit numărătorii paralele a PNL, rezultatele obţinute de cele două mari partide în judeţul Cluj sunt asemănătoare.

CĂLĂRAŞI: Numărătoare paralelă şi parţială PNL: PSD - 52%, PNL - 28%, ALDE, USR şi PMP nu trec pragul electoral

PSD a obţinut peste jumătate din voturile alegătorilor din judeţul Călăraşi, arată numărătoarea paralelă şi parţială realizată în acest judeţ de către PNL. Partidul Naţional Liberal obţine în Călăraşi un scor peste media naţională, respectiv 28%, în timp ce PMP, USR şi ALDE nu trec pragul electoral.

DÂMBOVIŢA: Rezultate numărătoare paralelă PSD: PSD - 63%, PNL - 18%, ALDE, PMP şi USR sub 4%

PSD obţine o victorie categorică în judeţul Dâmboviţa, având, conform numărătorii paralele realizate de partid, aproape 63% din voturi, în timp ce PNL a primit puţin peste 18%. Numărătoarea paralelă realizată de PSD în 68% din secţiile de votare din Dâmboviţa arată că în acest judeţ ALDE, PMP şi USR obţin mai puţin de patru procente din voturi.

VÂLCEA: Rezultate numărătoare paralelă PSD: PSD-52%, PNL-18%, ALDE-6%, USR-5%

PSD a obţinut în judeţul Vâlcea peste jumătate din voturi atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor, conform numărătorii paralele realizate de social-democraţi în majoritatea secţiilor de votare din judeţ. În Vâlcea, scorul obţinut de PNL este de aproximativ 18%, în timp ce ALDE obţine peste 6% din voturi, iar USR peste cinci procente.

SIBIU: PNL a câştigat detaşat alegerile în judeţul Sibiu. Organizaţia şi-a atins ţinta politică stabilită de 42%

Liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat duminică noapte că PNL Sibiu ”a câştigat detaşat alegerile în judeţul Sibiu”, obţinând un scor de circa 42% după numărarea voturilor din 33% din secţii, reţeta succesului fiind ”munca susţinută la firul ierbii”. Potrivit liberalilor, PSD a obţinut 29,68%, iar USR - 10,06%, la Cameră, în timp ce la Senat, PSD are 29,02%, iar USR - 10,13%.

TELEORMAN: Numărătoare paralelă PSD: PSD - 62%, PNL - 18%, ALDE - 6%, PMP şi USR, sub pragul electoral

PSD a obţinut în judeţul Teleorman 62% din voturi la scrutinul de duminică, conform numărătorii paralele realizate de social-democraţi în 70 la sută din secţiile de votare. În acest judeţ, PNL obţine aproximativ 80% din voturi, ALDE are 6%, iar PMP şi USR nu trec pragul electoral.

CONSTANŢA: PSD are 44,48 %, PNL - 18,49%, USR - 9 %, PMP - 8%, ALDE - 6 %, potrivit numărătorii paralele a PSD

PSD conduce în judeţul Constanţa cu aproape 45 la sută, conform numărătorii paralele a social-democraţilor, după centralizarea datelor de la aproximativ 50 la sută din secţii, PNL se află pe poziţia a doua cu aproape 19 la sută, urmate de USR şi PMP, cu nouă, respectiv opt procente.

ALBA: PSD şi PNL au obţinut rezultate similare, după centralizarea a 58% din voturi - numărătoare paralelă

Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal au obţinut rezultate similare în judeţul Alba, potrivit numărătorii paralele realizate de PSD, care a centralizat 255 de secţii de votare din 440, reprezentând aproape 58% din voturile valabil exprimate.

PRAHOVA: PSD - 43,95%, PNL - 20,17%, ALDE - 8,98%, USR - 7,77%, conform numărătorii paralele şi parţiale a PSD

PSD a obţinut în judeţul Prahova 43,95% din voturi, conform numărătorii paralele realizate de social-democraţi în o treime din secţiile de votare din judeţ. Aceeaşi numărătoare arată că PNL a obţinut 20,17% din voturi, iar pe locul al treilea se situează ALDE, cu 8,98%, urmată de USR cu 7,77% din voturile prahovenilor.

TIMIŞ: PSD–30,97%, PNL–21%, USR–9,69% la Cameră; la Senat PSD–32,57%, PNL–22,01%, USL–10,01%

PSD a obţinut 30,97% din voturi la Camera Deputaţilor, PNL – 21%, iar USR – 9,69%, în timp ce la Senat, PSD a obţinut 32,57%, PNL – 22,01%, iar USR - 10,01%, după numărărea paralelă a voturilor din peste 200 de secţii de votare, făcută de social-democraţi.

DOLJ: 62,29 la sută din voturile doljenilor au fost pentru PSD

PSD Dolj ar putea trimite, conform numărătorii paralele parţiale, şapte candidaţi în Camera Deputaţilor şi doi în Senat, cu posibilitatea obţinerii celui de-al treilea mandat de senator în urma redistribuirii naţionale.

IAŞI: PSD - 44,9%, PNL - 16,5%, USR - 7,2% la Senat, potrivit rezultatelor parţiale ale numărătorii paralele a PSD

PSD a obţinut, în judeţul Iaşi, 44,9% din voturi la Senat, PNL - 16,5%, iar USR - 7,2%, potrivit numărătorii paralele a social-democraţilor, fiind centralizate rezultatele din puţin peste jumătate din secţiile de votare ale judeţului.

BUZĂU: PSD - 62,72%, PNL - 10,36%, PMP - 6,04%, potrivit rezultatelor parţiale ale numărătorii paralele a PSD

PSD a obţinut 62,72% din voturi în judeţul Buzău, PNL – 10,36%, iar PMP 6,04%, conform primelor rezultate ale numărătorii paralele făcute de social-democraţi.

Peste şapte milioane de alegători au votat la alegerile parlamentare până la ora închiderii urnelor, prezenţa la nivel naţional fiind de 39,49%, cel mai mare procent înregistrându-se în judeţele Olt, 47,16%, şi Teleorman - 46,29%, în timp ce în Maramureş a fost cea mai mică prezenţă din ţară, de 31,62%.Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC), până la ora 21.00, au votat 7.211.639 persoane.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”

5 Așa o fi?