RMD: Preşedintele Germaniei în vizită la Chişinău

RMD: Preşedintele Germaniei în vizită la Chişinău

Preşedintele Frank-Walter Steinmeier începe miercuri o vizită de două zile în Republica Moldova în sprijinul reformelor iniţiate de preşedinta Maia Sandu, informează dpa, citând biroul preşedintelui Germaniei.

Frank-Walter Steinmeier va purta discuţii cu Maia Sandu şi cu premierul Natalia Gavriliţa.

Preşedintele german este însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri şi urmează să deschidă împreună cu preşedinta Maia Sandu un forum de afaceri.

Maia Sandu a devenit preşedintă în urma alegerilor organizate în noiembrie anul trecut. Pledează în favoarea unor legături mai strânse între Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi a preluat conducerea ţării de la predecesorul Igor Dodon, de orientare pro-rusă.

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a obţinut majoritatea voturilor la alegerile parlamentare anticipate, convocate în luna iulie.

Obiectivul preşedintei Maia Sandu este combaterea corupţiei. Totodată, şefa statului îşi propune să oprească emigrarea în masă care a cauzat probleme economiei Republicii Moldova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /