Robinson Crusoe al zilelor noastre: un profesor își propune să trăiască două luni pe o stâncă pustie din Atlantic

Robinson Crusoe al zilelor noastre: un profesor își propune să trăiască două luni pe o stâncă pustie din Atlantic

Un profesor de științe plănuiește să petreacă două luni trăind singur pe Rockall, o insuliță pustie din mijlocul Atlanticului , scrie The Guardian.

Stânca lui Robinson Crusoe FOTO The Guardian.

Chris "Cam" Cameron, în vârstă de 53 de ani, va pleca săptămâna aceasta spre Rockall în încercarea de a doborî recordul de ocupare a acestei bucăți de granit cu pereți abrupți. El plănuiește să petreacă cel puțin 60 de zile cocoțat pe o stâncă, pentru a strânge bani în scopuri caritabile.

Rockall, cu o lungime de 31 de metri și o înălțime de 17 metri, se află la 370 km vest de North Uist, în Hebride, cel mai apropiat loc locuit permanent. În timpul lunilor de iarnă, este bântuit de furtuni atât de intense încât întreaga stâncă vibrează sub impactul valurilor.

Chris "Cam" Cameron FOTO The Guardian

Chris "Cam" Cameron FOTO The Guardian

În 1997, stânca a fost ocupată timp de 42 de zile de trei militanți Greenpeace care se opuneau studiilor petroliere din mările înconjurătoare. Aceștia au redenumit-o "Waveland".

Cameron va pleca din Inverkip, un port de pe coasta Clyde, cu doi însoțitori - un expert în radio și un alpinist - care vor locui cu el în primele zile ale expediției sale.

Cameron va fi apoi lăsat singur timp de două luni cu provizii, un laptop, un radio VHF și un terminal de satelit Iridium, care va acționa ca un router wifi, și un mic panou solar pentru a se asigura că bateriile sale rămân complet încărcate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

2 VIDEO Ce vedeți în imagine este real!

3 Un pilot militar din Garda Națională a „defectat” la Ambasada SUA din Emirate! Le-a spus americanilor că nu vrea să lupte contra Ucrainei și s-a oferi…

4 VIDEO În ce limbă or fi vorbit? / Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate

5 Un nou gest cel puțin controversat al Ucrainei...