Român dezamăgit la venirea din Albania: „Ne-au umilit efectiv, ne simțeam ca ultimii infractori“

Român dezamăgit la venirea din Albania: „Ne-au umilit efectiv, ne simțeam ca ultimii infractori“

Un român venit din concediu de pe litoralul albanez a avut o experiență neplăcută cu vameșii din Albania și cu cei din Muntenegru. „Nu vom mai veni niciodată în Albania!”, a concluzionat el.

Concediul în Albania s-a terminat într-un mod nu foarte plăcut. FOTO Shutterstock

Adrian și prietena sa au petrecut o săptămână în Durrës și Sarandë din Albania.

„Albania și Macedonia mi-au lăsat un gust foarte amar, dezamăgire totală... Am intrat în Albania din Muntenegru miercurea trecută. A fost ok totul până aseară, când ne-am întors spre România. Aveam cazare în apropiere de Ohrid și am decis să trecem vama dintre Albania și Macedonia pe la Pogradec, Sfântul Naum. Mare greșeală am făcut! La ieșirea din Albania, am dat documentele, ne caută, cică nu ne-au găsit în baza de date”, povestește românul pe un grup de călătorii.

Vameșii le-au dus mașina într-un hangar și li s-a solicitat să scoată toate bagajele. „Încep să caute prin bagaje, mașină, tot ce se poate căuta. Am stat cam 20 de minute aici, la final zice că e ok și ne lasă să trecem”, spune Adrian.

„Ne-au anulat practic toată bucuria concediului petrecut în Albania”

După 700 de metri, mașina ajunge la vama de intrare în Macedonia. „Acolo, tot asa, ne solicită actele, asigurarea, totul părea ok, apoi ne solicită să tragem mașina într-o parte și încep și ei controlul, un control mult mai riguros, efectiv desface bancheta din spate, caută în absolut toate bagajele, ne pune să intrăm cu mașina pe un canal, intra pe sub ea, ziceam că vor să o dezmembreze. Nu vreau să zic ce senzație și ce stări am avut eu cu prietena mea! Ne simțeam ca ultimii infractori și traficanți de droguri”, povestește românul.

După un control riguros de 40 de minute, vameșii le-au spus că a fost un control de rutină și că prin vama aceea toți care au trecut și erau români erau traficanți de droguri și să nu se sperie.

Cum, Doamne iartă-mă, să nu se speriem, dacă ne-au tratat în halul acesta și ne-au umilit efectiv?! Ne-au anulat practic toată bucuria concediului petrecut în Albania”, a exclamat turistul.

El susține că nu va mei veni niciodată în Albania . „Am vrut să povestim această experiență neplăcută, ca să împărtășim și cu alții faptul că nu e recomandat să treceți vama prin zona aceasta. A mai pățit cineva asta?”, a întrebat el.

„Eu sunt albanez și de fiecare dată sunt controlat masiv”

Unii turiști, membri ai grupului de Facebook Forum Albania, povestesc că au trecut prin situații similare, alții au susținut că ceea ce au pățit cei doi români este „normal”.

„Ce e așa anormal ? Până la urmă dacă știai că ești în regulă cu totul, nu aveai de ce să te temi! E absolut normal să se mai facă controale așa riguroase, mai ales la vămi!”, a spus George.

„Am fost în Albania și Macedonia, nu am pățit așa ceva, sincer sunteți printre puținii la care aud așa ceva. Am trecut granițele în 2 minute, Bulgaria - Macedonia, Macedonia - Albania”, a comentat Cristian.

Mihaela voia să meargă în Albania, dar experiența pe care a povestit-o Adrian a făcut-o să se răzgândească: „M-ai convins că trebuie să pasc iarba pe care o cunosc, Turcia și Grecia îmi rămân fidele și am amintiri frumoase!”

„Da, am fost controlați și noi. Nu chiar așa. Dar desfăcut portiere, bagaje, verificat acte etc. Fac controale, e normal, sunt foarte mulți migranți care trec ilegal. Plus că mulți cară țigări, alcool și alte substanțe, fac trafic de carne vie (femei, copii). Copilul a trebuit să l trezim că să-i verifice trăsăturile (culoare ochi, trăsături faciale). La întoarcere eu îmi luasem un palmier din Albania și am văzut că se uitau ciudat (am citit că e posibil să accepte sau nu asta)”, a spus Simona.

„Îmi pare rău pt experiența dvs, dar e posibil să pățiți același lucru și în vama României. Dacă le lăsați 5€ să bea o cafea nu aveați această experiență, o să mai aveți așa experiențe indiferent în ce țară mergeți în concediu, nu o să fie ultima experiență, vă spun sigur”, crede Aurelia.

„Stai liniștit. Eu sunt albanez și de fiecare dată când intru sau ies din Albania sunt controlat masiv. Așa că stai liniștit, e ceva normal”, a intervenit Constantin.

„Și noi am pățit la fel când am ieșit din Albania către Grecia, nu știu exact cum se numește vama, o să pun o poză poate o recunoaște cineva. Horror, ne-au controlat ca pe ultimii infractori”, a istorisit Ioana.

„Da, și noi, nu mi se pare ceva wow. Așa ar trebui făcute cam în toate vămile, de aia în Ro intra care cum vrea cu ilegalități, documente false, droguri și alte rahaturi! Logic, m-a surprins că alții au răbdare să facă așa ceva, la noi se uită la documente și pa, liber!”, a relatat Alina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”