Român prins fără bilet în avion. Zborul Viena - București a fost anulat. A fost deschisă o anchetă

Român prins fără bilet în avion. Zborul Viena - București a fost anulat. A fost deschisă o anchetă

Un avion al companiei Austrian Airlines (AUA) a fost anulat marți, după ce la bord a fost depistat un pasager român a care nu avea bilet pentru zborul respectiv, potrivit PULS 24 .

Aeroport. FOTO Shutterstock

Aeronava AUA ar fi trebuit să zboare marți de la Viena la București , dar a fost oprită la sol după ce echipajul a constatat că la bord se află un „pasager clandestin" de 35 de ani.

Personalul de zbor l-a escortat pe bărbat, cetățean român, în afara avionului.

La poarta de îmbarcare, pasagerul a fost predat autorităților.

Aeronava, verificată riguros

Bărbatul nu a opus rezistență, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției, Raimund Schwaiglehner, într-un interviu pentru PULS 24.

Avionul a fost supus unui control de securitate riguros, „o procedură standard care este întotdeauna efectuată atunci când sunt chemate autoritățile", a precizat o purtătoare de cuvânt a AUA, pentru PULS 24.

Potrivit acesteia, „nu a existat niciun pericol în niciun moment, întrucât bărbatul trecuse anterior de controlul de securitate".

Verificarile demarate în cazul pasagerului român clandestin nu au evidențiat antecedente penale, însă nu este clar cum a reușit acesta să treacă de controlul de la poarta aeroportului fără un bilet valabil, esențial ca să ajungă în aeronavă.

Performanța românului „face în prezent obiectul unei anchete", au spun reprezentanții poliției.

Zborul a fost reprogramat

Efectuarea procedurilor de verificare a aeronavei a făcut ca avionul să nu mai poată decola marți seara. Pasagerii au fost reprogramați de AUA pentru o cursă care a decolat miercuri dimineață. Între timp, au ajuns cu toții la București, a anunțat AUA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?