Româncă gravidă în nouă luni, înjunghiată în Țara Galilor. Motivul pentru care agresorul, tot român, o urmărea de o lună

Româncă gravidă în nouă luni, înjunghiată în Țara Galilor. Motivul pentru care agresorul, tot român, o urmărea de o lună

Andreea Pintili, o româncă de 29 de ani care locuiește în Țara Galilor, a fost înjunghiată de mai multe ori de un conațional care o urmărea și posta pe TikTok clipuri cu ea și cu copiii săi.

Andreea Pintili a supraviețuit miraculos FOTO arhiva personală

Tânăra s-a mutat din luna decembrie în satul galez Aberfan, este gravidă în luna a noua, mai are doi copii și a fost atacată chiar în fața casei. Daniel Mihai Popescu, bărbatul în vârstă de 28 de ani care a atacat-o pe data de 6 decembrie, a fost arestat după șapte ore de căutări. Mai multe școli au fost închise în ziua incidentului.

La finalul acestei săptămâni, un tribunal din Țara Galilor l-a pus sub acuzare pentru tentativă de omor, hărțuire și intimidare, după cum scriu jurnaliștii britanici de la Daily Mail , care precizează că tânăra și copilul încă nenăscut „au supraviețuit miraculos”. Agresorul român va fi adus din nou în fața instanței pe 4 ianuarie 2024.

Conform anchetatorilor, Daniel Mihai Popescu a început să o urmărească pe Andreea Pintili din 25 octombrie, sunând-o de mai multe ori cu număr ascuns, filmând-o și postând filmulețe cu ea și cu copiii săi pe TikTok.

Tânăra a fost internată la un spital din Cardiff, capitala Țării Galilor, iar medicii au declarat că atât ea, cât și copilul ce se va naște înainte de Crăciun, sunt în afara oricărui pericol. Andreea Pintili a fost externată după mai multe ore de investigații medicale.

A încercat să o intimideze fiindcă era martor într-un proces

După cum spun procurorii, Daniel Mihai Popescu, angajat la o spălătorie auto , a încercat să o intimideze pe tânără, deoarece ar fi aflat că aceasta era martor într-un proces în instanță în care agresorul era implicat.

Teodor Bălan, fostul partener al tinerei, cu care are doi copii, le-a declarat jurnaliștilor de la Daily Mail că fosta sa parteneră, cu care a rămas în relații bune, „este o mamă foarte bună, are grijă impecabil de cei doi copii și muncește part-time pentru a avea un venit din care să trăiască”.

Satul Aberfan, unde s-a produs gravul incident , a devenit cunoscut în lumea întreagă acum 57 de ani, după un eveniment tragic. Pe 21 octombrie 1966, aproape 140.000 de metri cubi de nămol și deșeuri de cărbune au alunecat de pe un versant și au căzut în cascadă pe dealul de deasupra satului Aberfan.

Alunecarea s-a soldat cu decesul a 144 de oameni, dintre care 116 erau copii ce se aflau în sălile de clasă ale unei școli din localitate. Tragedia de la Aberfan este unul dintre cele mai grave dezastre miniere din Regatul Unit al Marii Britanii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat