Românca Mihaela Cambei, trei medalii de aur la Europenele de haltere de la Sofia. Sportiva și-a bătut propriile recorduri

Românca Mihaela Cambei, trei medalii de aur la Europenele de haltere de la Sofia. Sportiva și-a bătut propriile recorduri

Mihaela Cambei (21 de ani), legitimată la CSM Onești (Bacău), s-a impus în fața tuturor sportivelor participante la Campionatele Europene de haltere de la Sofia (Bulgaria), la categoria 49 de kilograme.

Sportiva legitimată la Onești a câștigat 3 medalii de aur la Campionatele Europene

Halterofila a reușit să stabilească și două recorduri europene.

Mihaela Cambei s-a impus cu 90 de kilograme la stilul smuls, deși a ratat ultima încercare la 93 de kilograme. Mai mult, la aruncat greutăți, a reușit un nou record european, de 109 kilograme.

Cu un total de 199 de kg, sportiva româncă a stabilit un nou record european, câștigând și medalia de aur.

Vechiul record european la stilul aruncat era de 106 kg şi îi aparţinea tot Mihaelei Cambei. Acesta a fost stabilit anul trecut, la Erevan (Armenia).

În afară de reușita totală a sportivei, România și-a mai trecut o medalie în palmares în prima zi a Campionatelor Europene de la Sofia.

Ioana Miron a câștigat bronzul în cadrul categoriei 45 de kg, la stilul aruncat, cu o performanță de 85 kg. La smuls, ea s-a clasat pe locul 6, cu 65 kg, iar la total s-a clasat pe patru, cu 150 kg.

Zilele acestea, România participă cu 13 sportivi la Campionatele Europene de haltere din Bulgaria. Deoarece aceste campionate reprezintă criterii de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris, Mihaela Cambei este deja calificată.

„Aur de trei ori. Imnul României a răsunat în Arena Sofia, dupa o evoluție extraordinară a Mihaelei Cambei. Sportiva noastră a câștigat 3 medalii de aur și a stabilit un nou record european de Seniori și U23 la totalul olimpic cu 199 Kg și încă un record european la stilul aruncat la U23. La smuls, Mihaela a încheiat cu 90 Kg, în timp ce, la stilul aruncat, și-a terminat evoluția cu 109 Kg. Bravo, Mihaela! Suntem tare mandri de tine! Hai, Romania!” a precizat, într-un mesaj, Federația Română de Haltere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?