Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

România a avut a doua creștere anuală a lucrărilor de construcții din UE în luna mai

România se situează pe locul secund în Uniunea Europeană la creșterea lucrărilor de construcții în mai 2016 comparativ cu aceeași lună a anului trecut, în urcare cu 7,5%, fiind devansată doar de Suedia, cu 14,4%, potrivit datelor prezentate marți de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene (UE 28), lucrările de construcții au scăzut cu 1,1%, iar în zona euro acestea au înregistrat o diminuare de 0,8%.

În rândul statelor membre, cele mai mari scăderi ale lucrărilor de construcții s-au înregistrat în Ungaria — minus 26,6%, Slovenia — minus 21,2%, și Polonia — minus 13,8%.

În schimb, în luna mai 2016, comparativ cu aprilie 2016, România a avut a doua scădere din UE a lucrărilor de construcții, de minus 3%, doar Italia înregistrând o contracție superioară, minus 3,6%.

La nivelul Uniunii Europene (UE 28), lucrările de construcții au scăzut cu 0,7%, iar în zona euro acestea au consemnat o diminuare de 0,5%.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Suedia (+3,4%), Cehia (+2,8%) și Slovenia (+2,6%).

În cazul României, conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică /INS/, volumul lucrărilor din construcții a urcat cu 5% pe seria brută, în primele cinci luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2015. În luna mai, comparativ cu aprilie, volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 6,2%. În ceea ce privește comparația cu aceeași lună din 2015, volumul a crescut, ca serie brută, cu 8,9%.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Codrin Ștefănescu anunță că PSD va modifica legile pentru ca magistrații care au „greșit” față de corup…

2 Cum arată calculele. O prezență mare la vot îngroapă PSD

3 Replica lui Liviu Avram la minciunile lui Nicolicea. Oameni buni, nemernicii ăștia sunt din ce în ce mai agres…

4 VIDEO „Du-te-n morții mă-tii!”. Deputat PSD, comportament de interlop, a dat să lovească un protestatar

5 Info. SCANDAL la Guvern! Dăncilă a cerut intimitate înainte de a vorbi cu președintele! A dat-o afară din biro…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!