România a donat Ucrainei, prin HUB-ul logistic de la Suceava, 11 ambulanţe

România a donat Ucrainei, prin HUB-ul logistic de la Suceava, 11 ambulanţe

România a donat Ucrainei, prin HUB-ul logistic operaţionalizat la Suceava, un număr de 11 ambulanţe, pentru evacuarea răniţilor şi acordarea ajutorului medical de urgenţă, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată.

El a spus că nouă autospeciale dintre cele 11 sunt din dotarea serviciilor judeţene de ambulanţă şi două din dotarea SMURD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, autospecialele sunt complet echipate şi funcţionale şi vor fi folosite pentru evacuarea răniţilor şi acordarea ajutorului medical de urgenţă.

Sursa citată a precizat că donarea către partea ucraineană a celor 11 ambulanţe a fost aprobată la sfârşitul lunii trecute, la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), prin Hotărâre de Guvern.

Din partea autorităţilor locale, la acţiune au fost prezenţi prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, şi inspectorul şef al ISU Suceava, col. Costică Ghiaţă.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sub egida Mecanismului European de Protecţie Civilă, a deschis primul Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea şi transferul asistenţei umanitare oferite Ucrainei de statele membre UE, în judeţul Suceava. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...