România a exportat în pimele cinci luni preparate din carne şi peşte în sumă de 75,4 milioane lei(INS)

România a exportat în pimele cinci luni preparate din carne şi peşte în sumă de 75,4 milioane lei(INS)

Exporturile României de preparate din carne şi peşte au totalizat, în primele cinci luni ale anului, 75,4 milioane de euro, fiind cu 1,4% mai mari comparativ cu cele din perioada similară din 2019, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Importurile s-au cifrat la 103,1 milioane de euro, cu 12,5% peste cele din perioada ianuarie-mai 2019, rezultând astfel un deficit de 27,7 milioane de euro.

Exporturile de preparate din carne şi peşte în ţările Uniunii Europene au fost în perioada menţionată de 56,5 milioane de euro, cele mai mari valori fiind înregistrate pe relaţia cu Germania (11 milioane de euro), Franţa (9,9 milioane de euro) şi Italia (8,6 milioane de euro).

Importurile din UE au fost de 93,6 milioane de euro, în top situându-se Germania (25,2 milioane de euro), Polonia (19,7 milioane de euro) şi Italia (11,1 milioane de euro). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

3 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră