România are selecţioneri noi, la U20 şi U21: Federaţia i-a prezentat în mod oficial

România are selecţioneri noi, la U20 şi U21: Federaţia i-a prezentat în mod oficial

FRF a avut o vară în care s-a debarasat de Bogdan Lobonţ (U-20) şi de Florin Bratu (U-21), însă n-a luat nicio decizie concretă pentru echipele care au dezamăgit cu adevărat, în Liga Naţiunilor şi la Europeanul U-19. Pentru că, deocamdată, atât Edward Iordănescu, cât şi Adrian Văsâi sunt în funcţie, primul la echipa naţională, iar celălalt la U-19.

În schimb, au fost instalaţi la U20 şi U21, Daniel Pancu, respectiv Emil Săndoi. Prezentările lor au avut loc, astăzi, potrivit site-ului frf.ro.

Ce a anunţat Federaţia Română de Fotbal?

Emil Săndoi este noul selecţioner al României U21, iar Daniel Pancu a preluat reprezentativa U20. Anul viitor, la Campionatul European Under 21, cei doi vor face echipă pe banca tehnică.

Săndoi revine la naţionala de tineret după 9 ani, el activând la acet nivel de vârstă în perioada 2006-2013. Ca antrenor a mai lucrat la cluburile FC Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, FC Vaslui, CS U Craiova, Concordia Chiajna, FC Argeş şi Chindia Târgovişte.

În vârstă de 57 de ani, Emil Săndoi şi-a început cariera de fotbalist la Craiova, unde a cucerit trei trofee: titlul în Liga 1 (1991) şi Cupa României (1991 şi 1993). A mai evoluat în Franţa, la Angers, şi la FC Argeş. Pentru echipa naţională a României a bifat 30 de selecţii.

Fostul fundaş central va continua munca începută de Florin Bratu, aceea de a crea o selecţionată U21 pentru Campionatul European, unde România e calificată din postura de ţară gazdă.

Emil Săndoi: „Va fi o muncă dificilă, chiar dacă iniţial ne gândim că un turneu final e peste un an, acţiunile pe care le vom avea până în perioada respectivă vor fi puţine. E o repsonsabilitate foarte mare pentru mine. În momentul în care antrenezi una dintre echipele naţionale, consider că reprezinţi o naţiune”.

Tot începând de astăzi, naţionala Under 20 a României are un nou selecţioner: fostul internaţional român, Daniel Pancu. Campion al României, cu Rapid (1999), şi al Turciei, cu Beşiktaş (2003), Pancu a debutat la seniori la Politehnica Iaşi. A mai evoluat în cariera sa la Cesena, Bursaspor, Akhmat Groznîi, FC Vaslui, ŢSKA Sofia şi FC Voluntari. În palmares mai are: trei Cupe ale României (1998, 2002, 2006), două Supercupe ale României (1999, 2002) şi o Supercupă a Turciei (2006). Pentru echipa naţională a reuşit 9 goluri în 27 de partide.

Ca antrenor, Daniel Pancu, 44 de ani, se află la a treia experienţă, după ce a mai activat la Rapid şi Politehnica Iaşi.

Daniel Pancu: „E o zi de mare bucurie, o postură care mă onorează şi responsabilizează. Îmi doresc ca până la sfârşitul acestui mandat să promovez cât mai mulţi jucători la naţionala U21. Voi merge la cluburi, voi merge la academii, voi ţine legătura cu antrenorii şi selecţia o voi face şi în funcţie de informaţiile pe care le voi primi”.

Pentru că la Campionatul European U21 este posibil să se regăsească şi jucători U20, cei doi vor colabora pentru a construi cel mai bun lot pentru a reprezenta România la EURO 2023. La turneul final, Daniel Pancu va face parte din staff-ul lui Emil Săndoi.

Mihai Stoichiţă: „Amândoi au un CV impresionant din punct de vedere al activităţii, atât ca fotbalişti, dar, pe viitor, sper şi ca antrenori ai loturilor naţionale. Argumentele care au dus la desemnarea lor sunt foarte multe, pentru că au fost foarte bine analizate toate aspectele. Vreau să le urez baftă multă!”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...