România, campioană în UE la creşterea lucrărilor de construcţii în luna aprilie

România, campioană în UE la creşterea lucrărilor de construcţii în luna aprilie

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 7,8%, în luna aprilie 2021 comparativ cu luna martie 2021, acesta fiind cel mai puternic ritm de creştere înregistrat în rândul statelor membre UE, arată datele publicate, joi, de Eurostat.

Comparativ, în zona euro lucrările de construcţii au consemnat în luna aprilie, comparativ cu luna martie, o scădere de 2,2%, iar în UE au înregistrat un declin de 1,6%. Eurostat precizează că statele membre UE în care lucrările de construcţii au înregistrat cel mai puternic avans, de la o lună la alta, sunt: România (7,8%), Polonia (4,9%) şi Bulgaria (2,3%).

În ritm anual, luna aprilie 2021, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au crescut cu 42,3% în zona euro şi cu 32,7% în Uniunea Europeană. În acest caz, în România lucrările de construcţii au înregistrat un avans de 14%, creşteri mai mari fiind înregistrate doar în Franţa, unde lucrările de construcţii au crescut cu 160,4% în ritm anual, Belgia (45,2%), Austria (37,3%), Spania (16,1%) şi Bulgaria (15,7%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în România, în aprilie 2021 comparativ cu martie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 14,5%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în perioada menţionată, cu 7,8%.

În aprilie 2021 comparativ cu aprilie 2020, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 15,4%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 10,5%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina