România, DA. Tu, NU! Obama, încă un MESAJ pentru Iohannis!

România, DA. Tu, NU! Obama, încă un MESAJ pentru Iohannis!

O fotografie face cât o mie de cuvinte. Ce a lipsit din fotografia oficială Obama-Iohannis? O strângere de mână! Este cel de-al doilea mesaj clar primit de actualul președinte al României din partea președintelui SUA. După ce, anul trecut, în pofida cererilor insistente, noul președinte român n-a primit privilegiul unei întâlniri oficiale la Casa Albă așa cum s-at fi cuvenit de drept unui partener strategic privilegiat! Iohannis a fost primit atunci, pe fugă, doar de Joe Biden...

Limbajul trupului este considerat de specialiștii în marketing politic ca fiind esențial pentru descifrarea dimensiunilor reale ale politici externe, dincolo de mesajele oficiale. Din această perspectivă o analiză a fotografiilor oficiale realizate de președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, cu cei 50 de lideri invitați la Summitul Securității Nucleare de la Washington poate conduce la niște concluzii extrem de interesante. Cu atât mai mult cu cât Barack Obama este considerat un specialist al limbajului non-verbal.

Un specialist în limbajul non-verbal al Huffington Post, într-o analiză asupra modului în care președintele Statelor Unite ale Americii comunică mesajele importante, a remarcat modul în care se folosește acesta de gesturi. Potrivit analizei acestuia, Barack Obama dă o mare importanță limbajului non-verbal, fiind extrem de atent la modul în care se prezintă în public și înțelegând că un mesaj poate fi subliniat printr-o simplă mimică, sau a modului în care dai mâna unui om. 

Din această perspectivă merită subliniate atitudinea lui Barack Obama din fotografia oficială cu președintele României, Klaus Iohannis. Lipsește un element important: strângerea de mână. Nu trebuie trecut cu vederea acest amănunt pentru că în protocolul oficial cel care întinde este persoana superioară ca poziție. În cazul de față, președintele Statelor Unite...

Facem precizarea că pe noi nu ne încântă deloc această atitudine a SUA față de Klaus Iohannis. Este, totuși, președintele țării noastre!


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…