România, în topul celor mai bune țări în care să te pensionezi. Pe ce loc se află țara noastră

România, în topul celor mai bune țări în care să te pensionezi. Pe ce loc se află țara noastră

România se află în prima parte a topului celor mai bune țări în care oamenii ar trebui să se retragă, după pensionare. Lângă țara noastră, în clasament, se regăsesc și vecinii de la sud de Dunăre, Bulgaria.

Cazanele Dunării FOTO Shutterstock

Oamenii nu mai așteaptă până când ajung la sfârșitul celor șaizeci de ani pentru a profita la maximum de viață. În ultimii ani, independența financiară și pensionarea anticipată au devenit un trend în ceea ce îi privește pe cei aflați în prima parte a vieții. Conform acestei abordări, economisirea și investiția extremă ar putea însemna retragerea la 40 sau chiar la sfârșitul anilor 30.

Specialiștii de la enjoytravel.com au realizat un top al celor mai bune țări pentru a te retrage în liniște, după pensionare și au găsit câteva motive importante pentru care România se află între primele țări din clasament.

„Având peisaje uluitoare, orașe vibrante și unele dintre costurile de trai scăzute din Europa (35), România este o alegere de top pentru cei care doresc să se pensioneze mai devreme. Engleza este vorbită pe scară largă în orașe, iar româna este considerată una dintre cele mai ușor de învățat și pentru vorbitorii de engleză. Vizele și permisele de ședere sunt mai ușor de obținut decât în ​​majoritatea țărilor europene, iar temperaturile anuale sunt în medie de 12,8 C. În afara centrelor orașelor, există și peisaje de poveste, sate săsești și păduri nesfârșite de explorat”, scriu cei de la Enjoy Travel.

Într-un clasament în care se regăsesc 50 de țări, România se află pe poziția a 12-a, fiind urmată de Bulgaria.

„Amestecul atrăgător de plaje, munți și orașe din Bulgaria îl fac un loc excelent pentru pensionații anticipați care caută un stil de viață variat. Mai accesibilă decât vecinii săi populari din vestul Europei (indicele costului vieții este de 38), se laudă cu cea mai ieftină chirie și cu unele dintre cele mai ieftine prețuri la restaurante de pe continent. Calitatea vieții este evaluată înalt (130,9), la fel și ușurința cu care străinii pot obține vize și permise de ședere”, arată sursa citată.

Slovenia. FOTO Enjoy Travel

Slovenia. FOTO Enjoy Travel

Pe prima poziție în topul celor mai bune țări pentru retragere se află Slovenia.

„Este cel mai bun loc din lume pentru a te retrage și nu este greu de înțeles de ce. Între pădurile sale nesfârșite, satele alpine și capitala plină de culoare, există multe lucruri pentru a-i ține ocupați pe pensionari. Aceștia se pot bucura de un cost al vieții relativ scăzut (47) și de o calitate înaltă a vieții (169,04). De asemenea, barierele pentru vize și permise de ședere sunt scăzute. În plus, engleza este vorbită pe scară largă și temperaturile sunt blânde, cu veri însorite și ierni confortabile”, spun cei de la Enjoy Travel.

Topul propus de sursa citată, de la locul 1, până la locul 50: Slovenia, Portugalia, Estonia, Spania, Paraguay, Cehia, Ungaria, Croația, Mexic, Uruguay, Letonia, România, Bulgaria, Finlanda, Indonezia, Maroc, Ecuador, Puerto Rico, Muntenegru, Grecia, Nicaragua, Canada, Malta, Franța, Costa Rica, India, Malaysia, Belize, Qatar, Peru, Armenia, Columbia, Slovacia, Vietnam, Georgia, Thailanda, Rep. Dominicană, Argentina, Africa de Sud, Panama, Albania, Polonia, Kenya, Filipine, Suedia, Australia, Noua Zeelanda, Lituania, Irlanda, Luxemburg.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București